KOM SIKKERT PÅ FERIE MED NISSAN'S SIKKEHEDSSYSTEM - ADVARSEL OM VOGNBANE SKIFT

  • Den nye Note's advarsel i f.m. vognbaneskift øger sikkerheden
  • Nissan ingeniører har testet systemet igennem 100,000 km i Europa
  • Nissan leverer kvalitets teknologi og et skarpt design til B-segmentet

Mere end 1,14 millioner af os holder ferie i Europa i år, og når sommerferien starter, betyder det lange motorvejs ture for mange familier. Nissans kørere kan dog være sikker på, at vores testingeniører allerede har kørt mange kilometer for at udvikle teknologien, som øger sikkerheden på turen. Blandt andet er advarsel om vognbaneskift som findes på den nye Nissan Note.

 

At være fokuseret på vejbanen på de lange ture kan være en udfordring for forældre, der rejser med deres børn; Forskning viser, at når man har børn i bilen, kan det være en forstyrrende faktor for føreren. Det er faktisk 12 gange mere forstyrrende end at bruge en mobiltelefon, og uopmærksomme fører er den største årsag til ulykker. Desværre er uopmærksomme fører er skyld i 78% af ulykker, herunder utilsigtet skift af vognbane. Advarslen om vognbane skift kan afværge næsten 1 ud af 10 ulykker, som følge af utilsigtet vognbaneskift på motorvejen.

 

Med dette i tankerne, har Nissan ingeniører i Europa kørt over 100,000 kilometer og brugt tusind af timer for at teste Nissan Note's advarselsystem om vognbane skift, som er en del af Nissan Safety Shield. Et nytænkende og intelligent system for bedre sikkerhed. 

Testen afslører blandt andet, at andre vognbane-assistent-system kan opleve forstyrrelser på smalle landeveje, og advarslen kan blive udløst for tidligt, hvis landenes afmærkning er forskellig, uden at det er taget i betragtning. Den nye Note's advarsel om vognbane skift bruger optagelser fra dets indbyggede Around View overvågningskamera sammen med data fra dets sikkerhedssystem, til hele tiden at tilpasse sig til vejforholdene. Hermed kan advarsel om vognbane skift system bedre finde ud af, om bilen bliver kørt på en landevej eller en motorvej og tilpasse advarslen til føreren alt efter hvor denne kører.

   

Hvis føreren bliver træt eller uopmærksom, vil advarslen lyde, så snart føreren begynder at forlade kørebanen. Dog sikre en avanceret algoritme, som overvåger styrings input, at advarslen bliver underkendt, hvis føreren laver bevidste manøvrer. 

Richard Picton, Nissan's Safety Shield ingeniør siger: "Hos Nissan vil vi sikre, at familien kan nyde deres sommerferie i sikkerhed. Derfor har vi anvendt tusinde timer til at teste og udvikle det nytænkende Nissan Safety Shield med kørsel gennem Europa. Safety Shield er designet til at agere som "co-pilot" for at gøre turen lidt sikrere."

Den nye Nissan Note er pakket med nytænkende teknologi, der skal gøre kørslen sikrere. Advarsel om vognbane skift, advarsel om biler i den blinde vinkel og Moving Object Detection er alle elementer i Nissan Safety Shield der komplimenteres af et 360-grader helikopter syn, via Around View Monitor. Et særsyn og grundlag for en ny standard i biler i denne klasse.

Den nye Note bringer tekonologi af høj kvalitet og smart design til B-segmentet, og er et godt bud til som feriebil, ovenikøbet tilsat nytænkende teknologi til sikker og komfortabel kørsel.

Nissan Safety Shield-pakken omfatter følgende tre teknologier

Advarsel om biler i den blinde vinkel

Tidligere var det udstyr, der var forbeholdt luksusbiler. Nissans system bruger vidvinkelkameraet til at registrere biler i den blinde vinkel på begge sider af Note. Hvis der registreres en bil i en af de blinde vinkler, tændes et diskret advarselslys i glasset i sidespejlet på Note. Hvis føreren begynder at skifte kørebane, og systemet registrerer en bil i det farlige område, blinker lyset i sidespejlet, og desuden lyder et advarselssignal.

Vognbaneassistent

En anden feature fra luksusklassen, som nu får debut i B-segmentet, er vognbaneassistenten. Den advarer, såfremt bilen er ved at forlade vognbanen. Man ville måske forvente, at den funktion ville kræve et kamera på forruden eller et radarsystem. Men igen bruger Note udelukkende vidvinkelkameraet, der er monteret bag på bilen. Det avancerede computerprogram registrerer selv svagt optegnede vognbanemarkeringer, så bilen kan finde ud af, om den er ved at forlade vognbanen, uden at blinklyset er tændt. Hvis det sker, advares føreren. Som en smart detalje justerer systemet automatisk sin følsomhed på landeveje, så det er tilpasset til den anderledes kørestil.

Moving Object Detection

På baggrund af funktionerne i Around View Monitor-systemet, giver denne funktion føreren en digital co-pilot, som hjælper med at se, hvad der nærmer sig i den retning, der bakkes. Mens konventionelle parkeringshjælpsystemer advarer føreren om genstande, der står i vejen, afgiver Moving Object Detection-systemet en advarselslyd og en visuel advarsel, hvis nogen eller noget bevæger sig bag bilen - fx hvis et barn nærmer sig din Note, mens du bakker. AVM-vidvinkelkameraet med konveks linse, som er monteret på bagklappen, registrerer bevægelser i et 180 graders-område, så føreren har et unikt udsyn over området bag bilen.

Bakkameraet har endda et selvrensende system, hvor en lille stråle vand sprøjtes hen over linsen, hvorefter den renses med en lille strøm af komprimeret luft for at sikre, at kameraet altid leverer et tydeligt billede. Billederne fra kameraet vises på den 5,8" store skærm til Nissan Connect.