NISSAN PRÆSENTERER NYT STRØMFORSYNINGSSYSTEM I NISSAN LEAF

Nissan Motor Co., Ltd. har, som en del af koncernens omfattende arbejde for et nul-emissions-samfund, udviklet et system, der gør det muligt at tilføre strøm til den almindelige husholdning fra de litium-ion-batterier, der er monteret i Nissan LEAF. Det nye system blev præsenteret ved Kan-kan-kyo (1), et hus, der er blevet opført af Sekisui House Ltd. foran Nissans globale hovedkvarter. Nissan fortsætter udviklingen og forsker i, hvordan systemet kan blive komplet integreret med det nuværende elnet. Nissan samarbejder om projektet med en række partnere omkring både udvikling og salg, og koncernen forventer at kunne tilbyde systemet kommercielt i indeværende regnskabsår.

Med det nye system kan den elektricitet, der er lagret i Nissan LEAF, tilføres husholdningen ved at tilslutte bilen til husets elektriske system gennem et stik, der er forbundet til lynopladningstilslutningen i LEAF. Stikket opfylder CHAdeMO-konceptet for lynopladere, en norm, der anvendes over hele verden på grund af den store alsidighed, sikkerhed og pålidelighed.

Dermed kan Nissan LEAF anvendes som lagringsmedie for elektricitet til husholdninger i tilfælde af strømsvigt/-mangel. Litium-ion-batterierne kan lagre op til 24 kWh strøm, hvilket er tilstrækkeligt til at forsyne en gennemsnitlig japansk husholdning i ca. 2 dage (2).

Ifølge Nissan vil systemet give husholdninger stabil elforsyning gennem hele dagen og reducere belastningen af det eksisterende elnet ved at oplade og lagre strøm i Nissan LEAF, som er genereret om natten, eller via bæredygtige metoder som fx solenergi. Den oplagrede strøm kan så anvendes i perioder med høj belastning på elnettet. Systemet kan ikke blot levere strøm fra bilen, men det kan også bruge strømmen til at oplade bilen. Også nuværende ejere af Nissan LEAF vil kunne anvende dette system (3).

Systemoversigt
Strømstyringssystem (PCS)
Effekt:​6 kW
Styresystem: Sinusoidal PWM-system
Systemspænding: ​200 V enkeltfaset, 3-ledningssystem
Betjeningspanel med display
Display til skift af elopladningen mellem forsyning
Batteriladning, display med visning af udgangsspænding og udgangsstrøm
Nissan LEAF tilslutningsspecifikation
Lynopladningsstik (efter CHAdeMo-konceptet)
(1): Kan-kan-kyo
Et demonstrationshus bygget af Sekisui House i forbindelse med Smart Network-projektet som en del af et projekt, der er bestilt af Ministry of Internal Affairs and Communications
Huset: Trækonstruktion SHAWOOD, "The Gravis", med miljøvenlig bolig efter Green First'-specifikationer
Adresse: 5-1-17, Minatomirai, Nishi-ku, Yokohama City, Kanagawa (Block 54)
URL: http://www.sekisuihouse.co.jp/snpj-kankankyo/
Smart Network-projektstyring: NTT DOCOMO, INC., NEC Corporation, NAMCO BANDAI Games Inc. og Sekisui House Ltd.
(2) Gennemsnitligt elforbrug i et almindeligt japansk hjem: 10~12 kWh/dag
(3) Skal tilpasses separat til elforsyningsprogrammet