NISSAN UDVIKLER DEN FØRSTE "SELVRENSENDE" KONCEPTBIL

  • Nissan Note er den første testbil med lakken, der kan gøre bilvask overflødig
  • Nissan tester innovativ teknologi med en nanolakering, som afviser snavs
  • Nissans ingeniører i Europa undersøger mulighederne for anvendelse af lakken som en eftermarkedsløsning

Bilvask kan være en kedelig og en dyr pligt. Derfor er Nissan begyndt at teste en innovativ lakteknologi, som afviser mudder, regn og dagligdagens snavs, så ejerne måske aldrig mere behøver at vaske deres bil.

 

Den specialfremstillede lak*, som afviser vand og olie/fedt er anvendt på den helt nye Nissan Note for at skabe verdens første selvrensende bil.

 

Med henblik på at vurdere den specialfremstillede laks effektivitet i hverdagen og lakkens anvendelse som et potentielt eftermarkedsprodukt vil ingeniørerne på Nissan Technical Centre Europe teste den selvrensende Note under forskellige forhold i de kommende måneder.

 

Klik her for at se lakken i aktion.

 

Nissan er den første bilproducent, der anvender teknologien Ultra-Ever Dry® til bilkarrosserier. Ved at danne et beskyttende luftlag mellem lakken og omgivelserne, som effektivt sætter en stopper for, at stående vand og opsprøjt fra vejen danner snavs på bilens overflade.

 

Det er ikke første gang, at en "selvrensende" teknologi er blevet anvendt på Note. Bilen er allerede udstyret med en vaske- og tørrefunktion til bakkameraet. Systemet bruger vand og komprimeret luft til automatisk at holde linsen fri for snavs og sikre, at sikkerhedssensorerne på Note fungerer under alle forhold.

 

Indtil nu har lakken, som markedsføres og sælges af UltraTech International Inc®, klaret sig godt ved almindelig brug, som f.eks. regnvejr, opsprøjt, frost, slud og stående vand. Der er på nuværende tidspunkt ingen planer om, at teknologien skal anvendes som standard på modellen, men Nissan vil fortsat overveje lakteknologien som en fremtidig eftermarkedsløsning.

 

Geraldine Ingham, som er Chief Marketing Manager for Nissan Note, udtaler følgende: "Nissan Note er omhyggeligt konstrueret og designet til at gøre kørslen nem og fri for stress, og Nissans ingeniører overvejer hele tiden nye muligheder for at gøre familiernes tilværelse nemmere.

Vi arbejder målrettet på at løse de problemer, som vores kunder står overfor i hverdagen, og vi vil altid være parate til at teste spændende, banebrydende teknologier som denne imponerende lakløsning".

Den helt nye Nissan Note er allerede spækket med nytænkende teknologi, der gør kørslen mere sikker. Vognbaneassistent, advarsel om biler i den blinde vinkel og Moving Object Detection udgør tilsammen Nissan Safety Shield. Denne unikke sikkerhedspakke fungerer med 360° Around View Monitor-teknologien, som fungerer ved hjælp af det enestående selvrensende bakkamera - en allerede banebrydende innovation i B-segmentet.

At tilføre premiumteknologi og skarpt design til B-segmentet er en af de vigtigste features ved den nye Note, og den innovative tankegang gælder for alle aspekter af bilens design og konstruktion.

* lakken er superhydrofobisk og oleophobic.

Gå ind på http://newsroom.nissan-europe.com/dk , og se hele historien om den nye Nissan Note.