NU KOMMER DEN NYE NOTE MED DIG-S OG MULIGHED FOR FABRIKSMONTERET BODY KIT UDSTYR TIL BLOT 7.500 KR.

1,2-liters benzinmotoren med kompressor bliver topmotoren i de nye NOTE-modellerne, og et karrosseri-kit giver bilen et markant, nyt look

  • DIG-S-motor med flere hk, få emissioner og god brændstoføkonomi
  • Skræddersyet undervognsopsætning til topversionen
  • For blot 7.500 kr. fås nu fabriksmonteret karrosseri-kit som ekstraudstyr, der giver NOTE ekstra dynamik
  • Design, innovative teknologier og pris booster salget af NOTE

Nu har den nye Nissan NOTE-modelrække fået et løft med ankomsten af DIG-S-versionerne i forhandlernes showrooms. Denne udgave er udstyret med Nissans topmoderne benzinmotor med kompressor, og DIG-S-motoren er klassens mest effektive med laveste driftsomkostninger - et godt match til bilens smarte design og nytænkende teknologi.

 

Den avancerede motor med direkte indsprøjtning har brændstoføkonomi og CO2 udslip

på niveau med en dieselmotor og raffinement og respons som en 1,6-liters, 4-cylindret benzinmotor. Alligvel har den lette og særdeles effektive 3-cylindrede DIG-S-motor en slagvolumen på blot 1.198 ccm.

 

På trods af motorens kompakte mål yder DIG-S-motoren (DIG-S står for Direct Injection Gasoline - Supercharged) 98 hk og et drejningsmoment på 147 Nm, og CO2 emissionerne udgør blot 99 g/km med et brændstofforbrug på 23,3 km/l. Alle versioner af den nye NOTE har opnået betegnelsen Pure Drive, som er Nissans betegnelse for modeller med et lavt niveau af CO2 udslip.

 

Den avancerede motor har en række innovative teknologier, der sikrer, at den ikke blot opfylder, men også overstiger kundernes forventninger. En forskudt modvægt på krumtapakselhjulet udjævner den naturlige ubalance i en 3-cylindret motor, og Miller-cyklusforbrændingen øger sammen med den avancerede kompressor effektiviteten.

 

Ved Miller-cyklusforbrændingen, som blev patenteret af den amerikanske ingeniør Ralph Miller i slutningen af 1950'erne, sker indsugningsfasen i to trin (så der i praksis er fem faser) ved at holde indsugningsventilen åben i længere tid end i en konventionel motor. Sammen med et højere kompressionsforhold og kompressoren, som øger ydelsen ved lavere omdrejningstal, resulterer det i en mere komplet forbrændingsfase.

 

For yderligere at øge effektiviteten har kompressoren en elektronisk kobling, så den kan frakobles motoren, når den ikke skal bruges. Det reducerer ydelsestabet på grund af friktion endnu mere.

 

Som det er tilfældet med NOTEs 80 hk-udgave af den 3-cylindrede 1,2-liters motor og 1,5-liters dCi-turbodieselmotoren med 90 hk, er DIG-S-motoren udstyret med Nissans start-stop-system, som stopper motoren, når bilen holder stille. Forbedringer af systemet har ført til en reducering af støj og vibrationer ved genstart af motoren, så systemet kan fungere så diskret som muligt.

DIG-S-modeller er tilgængelige med enten 5- eller 6-trins gearkasse eller med CVT (ekstraudstyr). Ny lavfriktionsteknologi betyder, at CVT i NOTE er mere effektiv end nogensinde før med en udledning på blot 119 g CO2/km.

 

Modelrækkens DIG-S-versioner er udstyret med 16" alufælge som standard samt en ændret undervognsopsætning, der giver mere kørekomfort og optimerer køreegenskaberne. Ændringerne omfatter nye fjedre, støddæmpere og krængningsstabilisatorer, ændret styretøjsopsætning og ekstra stivere foran og bagpå, der øger karrosseristivheden endnu mere. VDC- og ESP-softwaren er også blevet ændret, så den matcher perfekt med den ændrede hardware.

 

Med ankomsten af DIG-S-versionerne er NOTEs motorprogram nu komplet.

Samtidig med at DIG-S-versionerne kommer ud i forhandlernes showrooms, introducerer Nissan et karrosseri-kit, der er tilgængeligt til Acenta- og Tekna-versionerne.

Karrosseri-kittet, der er fabriksmonteret, gør det muligt at give den nye NOTE et endnu mere markant og dynamisk look, vel at mærke til en merpris på blot kr. 7.500. Den optimerede styling omfatter tofarvede 16" diamond alufælge, mørkt tonede ruder bag, bageste kofanger i kulfiberlook, tagspoiler bag, sideskørter og en mere aggressiv kofanger foran samt en kølergrill i sort højglans og forlygter med sorte indfatninger. I kabinen finder man et eksklusivt 3-eget rat.

Foruden særdeles effektive motorer og en adræt undervogn har NOTE et alsidigt og rummeligt interiør, og så er den tilgængelig med avanceret teknologi, der ikke tidligere er set i segmentet, som fx Nissan Safety Shield.

Nissan Safety Shield gør ejerskabet af en NOTE så sikkert og komfortabelt, som det er muligt. Ved hjælp af kameraer og sensorer, der hele tiden overvåger området omkring bilen, omfatter Nissan Safety Shield en advarsel om biler i den blinke vinkel, en vognbaneassistent og Moving Object Detection, som alle advarer føreren om potentielle risici under kørslen.

Nissans meget roste Around View Monitor, som giver et 360-graders udsyn over bilen i fugleperspektiv, når føreren skal manøvrere, fås også til NOTE. Desuden omfatter det forbedrede NissanConnect-navigationssystem nu GoogleTM Send to Car-software. Det giver mulighed for at planlægge en rute fra computeren derhjemme og efterfølgende sende den direkte til bilen, så man er klar til den forestående tur.

Efter introduktionen i 2013 har et stærkt salg vist, at NOTE har mere end fordoblet salget med mellemste og højeste udstyrsversioner med ekstraudstyr som de mest solgte. Fx har næsten halvdelen af de solgte biler været udstyret med Nissan Safety Shield enten som standardudstyr eller ekstraudstyr, 32 % af køberne af biler med det mellemste udstyrsniveau Acenta valgte Safety Shield, og 20 % af køberne af en Acenta valgte at få NissanConnect. Køberne har angivet NOTEs design, de innovative teknologier og prisen som de vigtigste årsager til købet.

"Nissan NOTE har allerede gjort stort indtryk i de nordiske lande med et stærkt salg i alle landene. Ankomsten af den særdeles effektive DIG-S-motor og designoptimeringen med karrosseri-kittet vil cementere modellens position endnu mere som en vigtig spiller i B-segmentet", udtalte Taina Erkkilä, som er Communications director hos Nissan Nordic Europe.