UDSALGSPRISEN PÅ NISSAN LEAF - VERDENS FØRSTE MASSEPRODUCEREDE ELBIL - BLIVER UNDER 30.000 EURO EFTER DE TILSKUD, DER YDES I DE FLESTE EUROPÆISKE LANDE

  • I Storbritannien bliver prisen 23.350 pund (27.471 euro) efter statens tilskud.
  • I Holland bliver prisen 32.839 euro med en skattebesparelse på mellem 6.000-19.000 euro (5.128-16.239 pund) over 5 år.
  • I Portugal bliver prisen efter tilskud 29.955 euro, efter statens tilskud
  • I Irland bliver prisen efter tilskud 29.955 euro, efter statens tilskud
  • Priserne i de øvrige lande offentliggøres, når vi kommer tættere på introduktionen.
  • Alle priser er inklusive batteri.
  • Bestillingerne i de 4 lande vil begynde i juli.
  • Priserne for de øvrige lande vil blive meddelt i forbindelse med introduktionen.

ROLLE, Schweiz (den 17. maj 2010) - Europas elektriske fremtid er kommet et skridt nærmere, efter at Nissan International SA i dag offentliggjorde, at den komplet eldrevne Nissan LEAF vil blive solgt til en pris på under 30.000 euro (25.641 pund) efter de tilskud, der ydes af staterne i de fleste europæiske lande, hvor LEAF introduceres.

I Storbritannien, som er et af de første områder, hvor den 5-personers, kompakte familiebil kommer til salg, er udsalgsprisen 23.350 pund (27..471 euro)efter tilskuddet fra staten - en pris, der kan sammenlignes med prisen for en diesel- eller hybridbil med samme udstyr. Prisen, som er inklusive batteri, er 28.350 pund (33.353 euro) før tilskud. Den engelske regering offentliggjorde for nylig, at den vil refundere 25 % af udsalgsprisen - op til 5.000 pund - på en komplet eldrevet bil til køberen. Kvalitetsbilen Nissan LEAF kommer til salg i Storbritannien i februar 2011.

En række andre incitamenter kan yderligere sænke omkostningerne og derved øge fordelene ved at eje en Nissan LEAF. I Storbritannien nyder elbilskøberne godt af fordele som fx fritagelse for betaling af afgift og fritagelse for betaling af firmabilsbeskatning i 5 år. Disse fordele plus en væsentlig årlig besparelse på brændstofudgifterne på ca. 600 euro i gennemsnit i Europa i forhold til traditionelle biler betyder, at Nissan LEAF bliver et prismæssigt overkommeligt og vigtigt alternativ.

Introduktionsprisen i Holland, som også er et af de første lande, hvor LEAF introduceres, bliver 32.839 euro. Der består tilskuddene af undtagelse for betaling af registrerings- og vejafgifter, hvilket betyder en afgiftsbesparelse på 6.000 euro for private ejere og 19.000 euro for ejere af firmabiler over 5 år. Salget i Holland starter til december.

Som i Storbritannien bliver der også en række andre incitamenter af økonomisk og ikke-økonomisk art, som kan være med til at nedbringe omkostningerne ved at eje en Nissan LEAF yderligere.

Prisen i Portugal og Irland, som også er to af de første europæiske lande, hvor Nissan introducerer LEAF, bliver 29.995 euro efter tilskud. Salget i Portugal starter til december, og salget i Irland starter til februar næste år.

I Irland refunderer staten 5.000 euro til køberne af elbiler, og desuden undtages de for at betale registreringsafgift af bilerne. I Portugal giver staten ligeledes et tilskud på 5.000 euro til elbilskunderne.

Nissan har besluttet at introducere LEAF først i de nævnte fire lande, fordi de pågældende lande yder markante statstilskud til elbiler og udvikler den infrastruktur af ladestationer, der er nødvendig, for at den type biler kan blive en succes.

Ved udgangen af næste år vil Nissan LEAF kunne købes i alle større vesteuropæiske lande.

"Som den første bilproducent til at lancere en prismæssigt overkommelig nul-emissions-bil er Nissan førende i branchen. Nissan LEAF svarer til en kompakt familiebil, hvad angår præstationer, pladsforhold, komfort og kvalitet - men der er én væsentlig forskel. Det er en elbil uden udstødningsemissioner og med lave driftsomkostninger", udtalte Simon Thomas, Senior Vice President, Sales and Marketing, hos Nissan International SA.

Efter Nissans beregninger kan prisen for at oplade bilen blive helt ned til 2 euro pr. 100 km afhængigt af elprisen i de enkelte lande. Ud fra de beregninger vil de daglige driftsomkostninger ved at køre i en Nissan LEAF være ca. 80 % lavere end ved at køre i en bil af samme størrelse med en konventionel forbrændingsmotor. På årsbasis svarer det til en besparelse på ca. 600 euro om året. Med færre bevægelige dele end i en traditionel bil skulle LEAF også være billigere at vedligeholde.

For at reservere en Nissan LEAF i de nævnte fire lande skal kunderne blot gå ind på Nissans hjemmeside* for det pågældende land og registrere sig. Ud over kontantkøb kan kunderne også købe bilen med Nissan finansiering. Detaljerne vedr. en altomfattende finansiering vil også blive offentliggjort i løbet af de næste 60 dage.

Nissan LEAF vil kun kunne fås i én version med omfattende udstyr som fx aircondition, navigationssystem, parkeringskamera og stik til lynopladning. Ved hjælp af en innovativ, intelligent telefonfunktion vil ejeren kunne fjernbetjene bilens varme-/kølesystem med mobiltelefonen, så kabinen kan opvarmes eller afkøles, før vedkommende sætter sig ind i bilen.

Vekselstrømsmotoren på 80 kW har et drejningsmoment på 280 Nm, som er tilstrækkeligt til at give bilen en tophastighed på over 140 km/h. Takket være den næsten øjeblikkelige respons fra elmotoren på 80 kW har Nissan LEAF en imponerende acceleration fra stilstand.

Elmotoren drives af et lamineret litium-ion-batteri, som yder over 90 kW. Batteriet, som består af 48 moduler, er placeret under sæderne og under bunden på Nissan LEAF, hvilket sikrer et lavt tyngdepunkt, næsten krængningsfri kørsel i sving og fremragende kørekomfort. Batteriet er produceret af Automotive Energy Supply Corporation (AESC), som er Nissans joint venture med elektronikvirksomheden NEC.

En fuld opladning giver en potentiel rækkevidde på 160 km, hvilket er tilstrækkeligt til at dække de fleste kunders daglige kørselsbehov. Den globale research viser, at det daglige kørselsbehov for 80 % af verdens befolkning er under 100 km: I Japan og Storbritannien er tallet under 50 km for 80 % af befolkningen.

*Storbritannien: http://www.nissan.co.uk/leaf-reservation
*Irland: http://ie.nissan.eu/leaf-reservation
*Holland: http://www.nissan.nl/leaf-reservation
*Portugal: http://www.nissan.pt/leaf-reservation

Bemærk: Beløbene i euro og pund er anført for læserens skyld og ud fra en kurs på 1,17579 euro/pund og 0,850493 pund/euro (pr. 11. maj 2010).

Nissan i Europa
Nissan beskæftiger mere end 12.500 medarbejdere i Europa inden for design, research, udvikling, produktion, logistik, salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte koncernen 498.027 biler fordelt på 40 lande i Vest- og Østeuropa inklusive Rusland. Desuden producerede koncernen i alt 390.727 biler på fabrikkerne i Spanien og England.

http://www.newsroom.nissan-europe.com/dk/da-dk/Home/Welcome.aspx

Kontaktoplysninger:

Peter Hal
Country Manager
Nissan Nordic Danmark
Tlf. +45 39 10 00 25/40 96 99 00,
phal@nissan-europe.com
Fulvio Graglia
PR Manager
Nissan Nordic Danmark
Tel. 39 10 00 33/40190216
fgraglia@nissan-europe.com