NY NISSAN JUKE - SPÆNDENDE DESIGN OG NYE MOTORER

Vigtige ændringer af Nissans banebrydende crossover skal sikre pionermodellens forspring

 

• Effektiv, ny 1.2 DIG-T-benzinmotor med turbo

• Det i forvejen iøjenfaldende design er markant ændringet i bilens styling, der øger indtrykket af såvel kvalitet som sportsligheden.

• Forbedret teknologi med det avancerede NissanConnect-system

• Tilføjelse af Nissan Safety Shield sammen med Around View Monitor-parkeringshjælp med fire kameraer

• Forbedret bagagerumskapacitet og flere indretningsmuligheder

• Omfattende muligheder for individualisering

• Soltag og xenonlygter

• Til salg fra sommer 2014

 

Da Nissan Juke kom på markedet for lidt over 3 år siden, skabte den et helt nyt segment. På samme måde som Nissan Qashqai var pioner i crossover-segmentet, skabte Juke, med sit iøjenfaldende design og sin avancerede teknologi, et nyt marked i B-segmentet med sit mere kompakte crossover-design.

          

Jukes kombination af muligheden for individuel styling, god køredynamik og avanceret udstyr i kabinen har betydet, at den har kunnet storme frem fra ingenting til et salg på 420.000 biler på kun 40 måneder - en periode, hvor konkurrenterne virkelig har fået baghjul.

 

Som naturligt led i Nissans udviklingsplaner følger nu næste kapitel i historien om Juke. Den cementerer sin position som den originale, markante model i det voksende marked for små crossovere. Med førsteklasses stil og kvalitet er den nye Juke nu igen klar til at sætte sig tungt på det segment, som den selv skabte.

 

Den nye Juke, der allerede anerkendes som designmæssig trendsætter, har fået en række designmæssige forbedringer, nye motorer, nyt udstyr og stort udbud af udstyr til individualisering.

 

Ændringerne omfatter et nyt design foran og bagpå, en ny 1,2-liters turbomotor med mindre slagvolumen og endnu bedre præstationer, brændstoføkonomi og emissionsniveau, en revideret 1,6-liters DIG-T-motor, bedre firehjulstræk med Torque Vectoring System, nye alufælge, avanceret udstyr som fx et nyt audiosystem, nyeste generation af NissanConnect-interfacet mellem fører og bil, Nissan Safety Shield, Nissans Dynamic Control System samt mulighed for montering af et nyt glastag, der kan åbnes.

 

Ændringer i området ved bagagerummet har betydet, at pladsen er øget med 40 % i biler med forhjulstræk. Og der er kommet endnu flere muligheder for ejerne til at sætte deres eget præg på deres Juke. En række nye farver og temaer til kabinen er tilgængelige i forskellige individualiseringspakker.

 

Men den store nyhed fra Nismo er den avancerede forsmag på den ekstreme, nye Juke Nismo RS - en totalt fokuseret model med mere kraft (218 hk/160 kW), opgraderede bremser, et stivere karrosseri og begrænset spærredifferentiale på versioner med forhjulstræk. De komplette detaljer om Nismo RS-modellerne kan ses her.

 

Ændringerne og den større modelrække vil øge væksten for Nissans næstmest populære model i Europa og hjælpe med til, at Juke kan opnå samme imponerende resultater som storebroderen Qashqai.

 

Juke er bestselleren i toppen af B-segmentet, hvor den udkonkurrerer alle de direkte konkurrenter - inklusive bilerne fra de største tyske mærker. Og det er ikke kun indstigningsmodellerne, der har ført Juke til tops. Indtil nu er der solgt flest biler med 1,6-liters benzinmotor, og den højeste udstyrsvariant Tekna står for over en tredjedel af salget.

 

Køberne er også blevet tiltrukket af en stærk række af specialversioner - især Shiro-modellen og de avancerede n-tec-modeller, mens Nismo-modeller har tilført sportslighed og bredde til modelrækken.

Ud af de i alt 420.000 solgte Juke-biler blev 135.000 solgt i 2013, og populariteten forventes at blive endnu større med introduktionen af den nye version. Alle versioner af Juke, der sælges i Europa, bliver produceret på Nissans fabrik i Sunderland i Storbritannien, hvor der arbejdes i treholdsskift for at kunne følge med efterspørgslen.

Som noget vigtigt for Nissan har Juke tiltrukket et enormt antal købere, der ikke tidligere har købt en Nissan. Hele 85 % af de solgte biler er købt af førstegangsejere, hvilket ikke blot gør Juke til den af Nissans modeller, der erobrer flest nye kunder, men også til en model, der udkonkurrerer gennemsnittet fra B-segmentet, hvor mange nye kunder går en klasse ned fra større biler.

"Vi sendte chokbølger gennem branchen med Qashqai, som var den originale crossover, og vi har gjort det igen med Juke. Juke er måske endda endnu mere vovet og anderledes end Qashqai, og det appellerer til de yngre, mere åbne købere.

De ændringer, vi har foretaget på Juke, tror vi, vil øge efterspørgslen endnu mere, og cementere Nissans position som det førende mærke inden for crossovere", udtalte Guillaume Cartier, som er Senior Vice President, Sales and Marketing for Nissan i Europa.

Den nye Nissan Juke kommer til salg i hele Europa fra sommeren 2014.