DEN NYE QASHQAI I DETALJER

Teknologi

 • Den nye Qashqai - banebrydende teknologi, så som:
  • Nissan safety shield-pakken omfatter:
   • Undgåelse af frontale kollisioner
   • Træthedsregistrering
   • Vejskilteassistent
   • Vognbaneassistent
   • Advarsel om biler i den blinke vinkel
   • Moving Object Detection
   • Fjernlysassistent
  • Nissan Chassis Control
  • Komplette LED-forlygter, der bruger 50 % mindre energi end de tidligere xenonlygter
  • Intelligent parkeringsassistent
  • Nyt NissanConnect med integration af smartphone-apps
  • Around View Monitor
En af milestenene  i den nye Qashqai er at gøre banebrydende teknologi tilgængelig for et bredere publikum. Heriblandt en række nytænkende idéer, som i kombination danner en unik pakke af førerassistentsystemer, der ikke blot øger sikkerheden, men også komforten markant.

Nissan Safety Shield er et udvalg af features, der er beregnet til at øge sikkerheden for personerne i bilen i henhold til Nissans vision om helt at undgå ulykker. En vision, der understreges af koncernens løfte om at producere kommercielle selvkørende biler senest i 2020.

I den nye Qashqai omfatter Safety Shield-teknologierne følgende features:

 • Undgåelse af frontale kollisioner 
Ved at scanne området foran bilen med et integreret radarsystem, yder Qashqai tre former for assistance. Den første er en advarselslyd, der advarer føreren, hvis afstanden til den forankørende bil reduceres. Den anden aktiverer automatisk delvis bremserne, hvis føreren ikke reagerer.  Hvis afstanden stadig bliver mindre, bremser den tredje funktion bilen helt til stilstand, hvis det er nødvendigt.
 • Træthedsregistrering 
Den nye Qashqai lærer dig at kende, så den kan advare dig, hvis du bliver træt. Efter at have brugt ca. 10 min. på at lære din kørestil at kende, overvåger Nissan Safety Shield kørselsdataene, og hvis styringen af bilen bliver uregelmæssig, vises en advarsel i instrumentpanelet, der opfordrer føreren til at holde pause.
 • Vejskilteassistent 
For at hjælpe føreren af en Qashqai med at køre sikkert og overholde loven læses skilte med hastighedsgrænser automatisk af det fremadvendte kamera, hvorefter de vises for føreren. Denne funktion virker i hele Europa uanset skiltetypografien i de enkelte lande. Systemet registrerer endda, at nogle lande afhængigt af vejrforholdene har lavere hastighedsgrænser, hvis det regner. Så vises hastighedsbegrænserne for både tørvejr og regnvejr for føreren.
 • Vognbaneassistent 
Vognbaneassistenten registrerer det, hvis bilen er ved at forlade vognbanen. Et avanceret computersystem registrerer selv utydelige vejbanemarkeringer, så Qashqai kan afgøre, om den er ved at komme ud af vognbanen.  Hvis det sker, uden at føreren har aktiveret blinklyset, advares føreren, så bilens position i vognbanen kan justeres.
 • Advarsel om biler i den blinke vinkel 
Nissans system anvender det bagudvendte Around View Monitor-kamera til at registrere biler i den blinde vinkel på begge sider af Qashqai. Hvis der registreres en bil i en af de blinde vinkler, tændes et diskret advarselslys i glasset i sidespejlet. Hvis føreren begynder at skifte vognbane, og systemet registrerer en bil i det farlige område, blinker lyset i sidespejlet, og desuden lyder et advarselssignal.
 • Moving Object Detection 
Qashqai er tilgængelig med parkeringssensorer foran og bagpå, der med en advarselslyd advarer føreren under manøvrering. Desuden vises en visuel advarsel i instrumentpanelet i Qashqai. Foruden den funktionalitet nyder Qashqai også godt af en udvidet version af den nuværende models parkeringshjælp via Around View Monitor med billeder i fugleperspektiv. Når bilen holder stille, og noget bevæger sig ind i det område, der er dækket af de fire kameraer, afgiver systemet en advarselslyd og fremhæver det område, hvor bevægelsen er registreret. AVM-vidvinkelkameraet med konvekslinse, som er monteret på bagklappen, registrerer bevægelser i et 180 graders-område, så føreren har et unikt udsyn over området bag bilen. Billederne fra kameraet vises på den nye, større 7" skærm til NissanConnect.
 • Fjernlysassistent
  Et kamera i høj opløsning i kombination med avanceret software har givet mulighed for et avanceret system til automatisk op- og nedblænding på den nye Qashqai. Systemet optimerer brugen af forlygterne, så der altid er maksimal oplysning af vejen uanset kørselsforholdene.  
Og Safety Shield er blot en af Qashqais nye banebrydende teknologier. Andre højdepunkter omfatter følgende funktioner:
 • Nissan Chassis Control 
Ved hjælp af Nissans allernyeste know-how inden for kørekomfort og egenskaber, optimerer Nissan Chassis Control både kørselskomforten og køreegenskaberne på baggrund af erfaringerne fra udviklingen af GT-R-superbilen. Herudover omfatter systemet et begrænset spærredifferentiale. Mens Vehicle Dynamic Control-systemet (VDC) kontinuerligt korrigerer for markant tab af vejgreb, aktiverer Nissan Chassis Control ved lavere hastigheder og lavere belastning en opbremsning af hvert enkelt hjul for at korrigere Qashqais retning i sving, så oplevelsen bliver mere dynamisk, uden at det går ud over køreoplevelsen. Og ikke nok med det. Ved kørsel på ujævn vej aktiverer Nissan Chassis Control bremserne på hvert enkelt hjul, så karrosseriet ligger mere jævnt, og komforten for personerne i bilen optimeres.
 • Intelligent parkeringsassistent 
Systemet udmåler automatisk størrelsen på en ledig parallelparkeringsplads. Og Nissans intelligente parkeringsassistent skal kun bruge 80 cm ekstra plads i forhold til længden på Qashqai for at være i stand til automatisk at styre bilen sikkert ind i parkeringsbåsen. Det eneste, føreren skal gøre, er at følge anvisningerne på skærmen og skifte mellem fremadgående gear og bakgear. Systemet kan også parkere bilen på parkeringspladser, hvor føreren guides gennem parkeringen ved hjælp af skærmbilledet i fugleperspektiv fra AVM-systemet.
 • Nyt NissanConnect 
I tråd med den nye Qashqais appetit på innovation bliver den nye crossover den første model, der kommer på markedet med det nye NissanConnect-system. Systemet har nu en 7" touchscreen, og det er nu blevet udvidet til at omfatte smartphone-opkobling, så bilejerne hele tiden er koblet op til verden udenfor, uanset hvor de kører. Fremover vil systemet have adgang til en række apps til både musik, sociale netværk, underholdning og rejseinformationer på en stor 7" touchscreen i farver. Det nye NissanConnect bygger på den nyligt introducerede Google®-søgemaskine og Send-To-Car-funktioner, der giver føreren mulighed for at planlægge en køretur hjemmefra. 

Systemet omfatter Bluetooth audio streaming og mobiltelefonopkobling samt DAB-radio, AUX- og USB-tilslutning.

Foruden den primære NissanConnect-skærm kan føreren også nyde godt af et ekstra display i instrumentpanelet. Det er et af de mest avancerede displays, der til dato er set, og det omfatter et 5" TFT-farvedisplay med ikke mindre end 12 grafiske visninger, der kan vælges med drejeknappen. Displayet, som kan tilpasses til de forskellige karrosserifarver til Qashqai, omfatter visning af informationer og advarsler som fx. gennemsnitshastighed og aktuel hastighed, brændstoføkonomi, instrukser fra navigationssystemet, audioindhold, vejskilteassistent, Nissan Safety Shield, Nissan Chassis Control, tips til økonomisk kørsel, informationer fra dæktrykssystemet og indstillinger af momentfordelingen i 4WD-programmet.  Desuden kan føreren tilpasse styretøjet, lysindstillingerne, følsomheden for det automatiske lys, visker- og dørlåsningsindstillinger samt indholdet i kørecomputeren.