REN KØREGLÆDE I NY LAV-EMMISSIONS-QASHQAI

• Lave emissionsværdier fra den nye 1.6 dCi Pure Drive-motor kombineret med
- Høj ydelse og stort drejningsmoment, som giver fremragende køredynamik
- Særdeles god brændstoføkonomi
• Fås til Qashqai og Qashqai+2 med manuel gearkasse
• Lancering af Around View Monitor (360 graders kameradækning) - en funktionalitet der nu for første gang ses til en bil i C-segmentet
• Endnu lavere CO2-emissioner kan opnås med start-stop-system fra starten af 2012

I overensstemmelse med Nissans vision om kontinuerligt at sænke emissionerne fra sine biler, har Nissan udviklet en ny Pure Drive-version* af storsælgeren Qashqai, der blot udleder 129 gram CO2/km og kører hele 20,4 km/l.

Motoren er en helt ny, topmoderne 1,6-liters dieselmotor, der ikke blot har en imponerende brændstoføkonomi og lave emissionsværdier, men yder samme drejningsmoment og tophastighed som den 2,0-liters dCi-motor, den erstatter.Den nye motor yder 130 hk og har et usædvanligt højt drejningsmoment på 320 Nm, som er til rådighed ved allerede 1.750 omdr./min. Tidligt næste år introduceres en endnu mere økonomisk model med Nissans start-stop-system, som kommer til at reducere CO2-emissionerne til kun 119 g/km og samtidig forbedres brændstoføkonomien til 22,2 km/l.

"Nissan dominerer markedet for crossover-biler med det banebrydende design og brugervenlige teknologier. Med introduktionen af den nye dieselmotor giver vi kunderne det bedste fra to verdener - lave emissioner og endnu bedre præstationer.

"Der er tale om en bemærkelsesværdig motor, som på rigtig mange områder er bedst i klassen. Den giver dynamisk kørsel på højde med den udgående 2,0-liters dCi-motor, og alligevel er brændstofforbruget og emissionstallene lige så gode eller bedre end for vores eksisterende 1,5-liters dCi-motor", fortæller Taina Erkkilä, Kommunikationsdirektør for Nissan Nordic Europe."

For at øge køreglæden fås Qashqai med en række nye funktioner, som blandt andet omfatter Around View Monitor (AVM), der nu kan fås for første gang til en bil i C-segmentet. Som det ofte ses på luksusbiler, omfatter AVM en række små kameraer, der er placeret udvendigt på bilen, og som gør det nemmere at parkere og manøvrere ved hjælp af et billede af området omkring bilen set i fugleperspektiv. Foruden AVM vil indstigningsmodellen af QASHQAI og QASHQAI+2 - Visia - nu være udstyret med fartpilot med hastighedsbegrænser som standardudstyr.

Disse nyheder understreger Nissans førerposition på det voksende marked for crossover-biler, og holder Qashqai sikkert i førertrøjen foran konkurrenterne.

Da Qashqai blev introduceret i 2007, satte den hurtigt nye standarder i C-segmentet med innovation og karakter i et ellers konservativt marked. Kombinationen af det robuste SUV-udseende og de dynamiske køreegenskaber, stærke præstationer samt masser af plads i kabinen, tiltalte bilkøberne.

Efter lidt mere end 4½ år har vi produceret over 1 million eksemplarer af Qashqai og den 7-personers Qashqai+2 på vores fabrik i Sunderland, hvor vi har arbejdet 24 timer i døgnet i treholdsskift for at følge med efterspørgslen. Vi producerer i gennemsnit 1.200 eksemplarer hver dag.

"Den nye Pure Drive 1.6 dCi Qashqai vil - specielt med innovativt udstyr som start-stop-system og Around View Monitor - cementere vores førerposition inden for crossover-biler", siger Danmarks Country Manager Peter Hal, "År til dato kan har vi solgt 66% flere Qashqai end i samme periode i 2010."

*Betegnelsen Pure Drive gives til Nissan-modeller, der udleder 130 g CO2/km eller derunder. Ved lanceringen af begrebet blev grænsen sat til 140 g, men som en del af Nissans grønne strategi bliver kravene for at være med i den eksklusive gruppe hele tiden skærpet. I henhold til programmet skal grænsen for udledning falde yderligere til 120 g/km i 2013.