KØBET AF 60 NISSAN LEAF ER BLOT STARTEN PÅ EN STØRRE UDSKIFTNING TIL ELBILER HOS KØBENHAVNS KOMMUNE

Med udgangen af 2015 skal størstedelen af flåden af personbiler hos Københavns Kommune være skiftet ud, så de er eldrevne. Det svarer til ca. 400 biler, der fremover skal køre på el.

I starten af december måned leveres de sidste af den første ordre på 48 biler. De sidste 12 leveres i løbet af januar og februar i det nye år. Altså i alt 60 Nissan LEAF elbiler til Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning.

De skal primært benyttes i hjemmeplejen og er en del af en større satsning med brug af flere elbiler kommunen, som støtter den overordnede ambition om at blive CO2-neutrale i 2015.

Indkøb og drift ansvarlig hos Teknik- og Miljøforvaltningen hos Københavns Kommune, Erik Daugaard Jørgensen udtaler: "Købet af de 60 Nissan LEAF er blot første skridt på vej mod det det politiske mål, der siger, at vi skal have udskiftet 85% af alle vore personbiler i bilparken til elbiler inden udgangen af 2015. Det svarer til ca. 400 biler, der fremover skal køre på el."

Nissans forhandler i Kastrup, Autonorden har stået for salg og levering af den store ordre til Københavns kommune. Herfra udtaler Jytte Norden:"Det har været utrolig spændende at afgive tilbud i denne udbudsrunde fra Københavns Kommune. Vi har jo været med helt fra starten, da talen igen faldt på elbiler. Og udviklingen af batterierne endelig var nået så langt, at elbiler rent faktisk kunne anvendes i dagligdagen. Derfor er det også en slags milepæl for os at være med til dette salg."

Autonorden i Kastrup har været autoriseret Nissan forhandler i mere end 40 år. Og de var da også den første Nissan forhandler, der solgte og servicerede Nissan LEAF, da den kom på markedet i 2011.

"Det offentlige er nød til at gå forrest, når noget så stort som ny teknologi i biler rigtig skal få fodfæste. Først derefter tror jeg, de almindelige forbrugere vil komme til i større målestok. Vi oplever iøjeblikket øget interesse for Nissan LEAF elbilen. Også fra helt almindelige forbrugere. Så jeg er sikker på, at jo mere elbiler ses i gadebilledet - eksempelvis blandt hjemmeplejen - jo mere opleves det som ufarligt at hoppe med på bølgen og køre på el. Alt er jo i orden og gennemtænkt til mindste detalje, når der skal handles med en kommune. Det er meget naturligt eftersom, det er skatteborgernes penge, der anvendes. Så det føles lidt, som om elbilen nu endelig bliver kvalitetsstemplet i Danmark", slutter Jytte Norden.

"Nissan LEAF blev vandt opgaven via et udbud, da de kunne levere varen til den rigtige pris og med den rigtige service. Og med hensyn til sidstnævnte ligger Autonorden rigtig godt placeret i forhold til, hvor bilerne benyttes. Indtil videre forløber alt efter planen og medarbejderne er godt tilfredse med at køre LEAF elbil", slutter Erik Daugaard Jørgensen, mens han modtager nøglerne til de sidste LEAF elbiler.

 

Forslag til billedtekst:

Øverste chef hos Nissan importøren i Danmark, Ralph Gonsalves og sælger hos Autonorden Jytte Norden overrækker en af de sidste biler til Erik Daugaard Jørgensen hos Københavns Kommune.