Nissan er med til at fremme initiativer for elbiler med henblik på en renere fremtid

  • Nissan støtter delebilsinitiativer i forbindelse med elbiler
Bilkørere i Estland og Tyskland får nu en ny muligheder for at køre i en elbil takket være pionerinitiativer omkring delebiler. Ordningerne, som arbejder for nul-emissions-mobilitet og som nu støttes af verdens førende pioner inden for elbiler, Nissan, har vist sig at være en stor succes hos førere, hvoraf nogle oplever at køre elbil for første gang.

Nissan fremmer initiativerne i Tyskland og Estland ved at stille anden generation af LEAF til rådighed. Her kan medlemmer enkelt tilmelde sig online og booke en fuldt opladet Nissan LEAF på få sekunder ved at bruge en smartphone app. Og de betaler kun for den tid, de bruger bilen. Prisen starter ved bare €6 for en time.

I november 2012 blev der etableret en delebilsordning for elbiler i Essen, Tyskland, som en del af Ruhr Auto-projektet. Med en flåde på 40 tilgængelige elbiler inklusive 5 eksemplarer af Nissan LEAF til korttidsudlejning er Essen-ordningen den første i et planlagt netværk af delebilsklubber med elbiler i hele landet.

Ideen er at ændre den måde, som indbyggerne bevæger sig på på tværs af store og små byer og at få folk i kontakt med e-mobilitet. Bilstationer kan findes i beboelsesområder og ved offentlig transport, hvilket giver beboerne adgang til et fuldstændig integreret, miljøvenligt netværk af mobilitet.

"Disse pionerinitiativer gør det muligt for bilister at nyde de miljømæssige fordele ved en elbil uden selv at skulle købe en elbil. Og elbiler er ideelle til mennesker, der kun bruger en bil lejlighedsvis eller byboere uden parkeringsmuligheder," udtaler Nissans Thomas Hausch, Managing Director, Nissan Tyskland, og fortsætter: 

"Førere af elbiler sparer penge og bidrager positivt  til reduktionen af CO2-emissioner. Samtidig får de mulighed for at nyde verdens bedst sælgende elbil, Nissan LEAF."

Nissan har været en primær partner i initiativet siden starten. Professor Dudenhöffer fra universitetet i Duisburg-Essen og grundlæggeren af ordningen forklarer, "Nissan Europe har støttet os lige fra starten. De har leveret fem eksemplarer af Nissan LEAF, og vores flådebrugere har altid rosende ord at sige om den. For nylig donerede de en af deres lynopladere. Det kræver en stor mængde mod at være den første til at vælge en anden vej inden for e-mobilitet. Nissan har udvist dette mod."

I juli 2013 udarbejdede Estonian Governmental foundation, Kredex, i samarbejde med ELMO Rental et projekt med henblik på at lancere en flåde bestående af 24 biler, hvoraf de 16 er Nissan LEAF, i to af de største byer, Tallin og Tartu.

Når en kunde har underskrevet en udlejningsaftale med ELMO - hvilket står for Electromobility in Estonia - kan han eller hun lokalisere og reservere den nærmest tilgængelige bil ved at bruge sin mobiltelefon. Og når bilen er reserveret, bliver telefonen tilmed bilens tændingsnøgle.

Ordningen har vist sig at være meget populær. Prisen (€6 for den første time, €3 for hver efterfølgende time og €30 for 24 timer) inkluderer ubegrænset opladning fra hele Estlands netværk af lynopladere; et af Europas mest udbyggede netværk, hvor ingen er mere end 50 km fra en af de 160 lynopladere, der er opført i hele landet. Det giver naturligvis opmærksomhed omkring fordelene ved ejerskab af en elbil og har bidraget til mere salg af Nissan LEAF.

Kaija Kullat, en kunde i ordningen har sagt, "Alting har været meget lettere, end jeg først troede, det ville være; at åbne dørene med en telefon er en meget innovativ og praktisk løsning, da man ikke behøver at være afhængig af nogen eller vente på, at nøglerne bliver leveret. Da jeg er en stor fan af elbiler, vil jeg helt klart også bruge ELMO Rental i fremtiden".

Begge byer har et antal dedikerede udlejningscentre til elbiler, hvor bilerne kan returneres og tilsluttes en lynoplader, så de er klar til den næste bruger.