GT ACADEMY KVALIFIKATION SLUTTER MED 756 000 EUROPÆISKE TILMELDINGER

Gran Turismo®6-demoen er downloadet af mere end 1,3 millioner over hele verden

De bedste danske deltagere går videre til de nationale finaler, og får som de første lov til at se Nismo-løbsbilerne

 

Nissan og PlayStation®'s prisvindende GT Academy-konkurrence tiltrak over 10 757 håbefulde racerkørere fra Danmark, der deltog i 2013's enkeltstartskvalifikationer. Online-delen af denne både virtuelle og virkelige konkurrence lukkede med over 756000tilmeldinger fra de 18 deltagende lande. På verdensplan downloadede over 1,3 millioner mennesker den særlige demo af det kommende Gran Turismo®6-spil, der indeholder ultrarealistiske genskabelser af Silverstone racer-banen samt de elektriske Nissan Leaf og Nissan 370Z biler.

 

 

 

 

Nu, hvor den første del af konkurrencen er overstået, går de hurtigste 4 danske virtuelle racerkørere fra online-enkeltstarterne og de 2 danske vindere fra "live-begivenheden" videre og skal deltage i en national finale i Sturup, Sverige den 22. og 23. august. De nationale finaler over hele Europa kommer til at indeholde en Gran Turismo-konkurrence, før deltagerne skal afprøve deres færdigheder bag rattet på en ægte Nissan Nismo-løbsbil samt teste deres kondition og personlighed. Den bedste spiller bliver udvalgt til at repræsentere Danmark ved den europæiske "Race Camp", der finder sted på den engelske Silverstone racer-bane i begyndelsen af september. De 6 danskere, der har kvalificeret sig er: Lasse Skjøtt Hansen fra Ringsted, Kasper Bording fra Randers, Thomas Christensen fra Århus, Søren T. Hansen fra Østervrå, Jesper Nyvang Pedersen fra Randers og Kjeld Lund fra Gilleleje.

 

På "Race Camp" vil PlayStation-spillerne blive ført gennem en række hårde løb samt nogle mentale og fysiske udfordringer. Alt sammen under opsyn af højtprofilerede og erfarne mentorer og dommere fra de forskellige lande. GT Academy-programmet, der i år går ind i sit femte år, har videreudviklet dets udvægelsesproces for at sikre, at det er spillerne med det største løbspotentiale, der får chancen for at blive GT Academy-vindere og dermed blive en Nismo-atlet. Vinderen af den europæiske 2013-konkurrence vil blive belønnet med en hel løbssæson bag rattet på en mere end 500 hestekræfter stærk Nissan GT-R Nismo GT3-løbsbil.

 

GT Academy Driver Development programmet har udviklet sig til en af verdens mest sofistikerede programmer. Dets succes er blevet dokumenteret gennem mesterskabssejre samt LMP2-klasse podiepladser ved Le Mans 24-timers-løbet via GT Academy-vinderne Lucas Ordoñez (SPA) og Jann Mardenborough (UK).

 

Darren Cox, Nissans chef for international motorsport, har længe været en passioneret fortaler for GT Academy-vinderne. Folk der nu er Nismo-atleter. Og han har intet imod at vurdere 2013-høsten. "GT Academy har gravet nogle fantastiske løbstalenter frem, og vi har resultaterne til at bakke den påstand op med. Med så mange deltagere, og med en endnu større grad af realisme i GT6, er vi sikre på, at der vil være nogle store talenter blandt spillerne. De seneste fem års arbejde med GT Academy samt de stadig mere avancerede og innovative tests, som vi udfører i samarbejde med Nismo, giver os en mulighed for at sikre, at vi finder de absolut største talenter frem over de næste par uger. Og der er rigtig meget på spil. Vi har for nylig offentliggjort, at de tidligere vindere kører løb eller testløb i Australien, USA og Japan. Og i sidste weekend tog vi alle seks Nismo-atleter med til Spa 24-timers-løbet."

 

"Online-kvalifikationsdemoen til GT6 er blevet rigtig godt modtaget, og antallet af GT Academy-deltagere er fænomenalt", sagde Usama Al-Qassab, Sony Computer Entertainment Europes vicechef for Product Marketing. "Når de nationale finaler er slut, fortsætter spændingen på Silverstone. Her vil de lynhurtige spillere vide præcis, hvordan de skal køre, da de har kørt så mange virtuelle omgange på denne bane i GT6-demoen! Rigtige løb er en del af GT Academy fra og med de nationale finaler, og vi glæder os til at samarbejde med Nissan og Nismo om at implementere nogle sofistikerede ydeevne-tests til spillerne."

 

GT6TM-online-demoen er fortsat tilgængelig frem til slutningen af august, hvor alle spillere modtager en Nissan GT-R, der kan køres i den sidste udfordring, en der ikke er forbundet med selve GT Academy-deltagelsen.

 

Du kan finde flere informationer om, hvordan du deltager i GT Academy 2013 på blandt andet:

www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com and @GTAcademy.