MIGUEL FAISCA FRA PORTUGAL ER BLEVET KÅRET SOM DEN EUROPÆISKE GT ACADEMY-MESTER 2013

  • GT Academy og en helt sæsons racerløb bag rattet i en Nissan GT-R Nismo GT3 venter Gran Turismo®-spilleren, der har som mål at blive en professionel racerkører.

Miguel Faisca, som er en 24-årig studerende fra Lissabon i Portugal, er blevet kåret som europæisk mester 2013 i Nissan PlayStation® GT Academy. Den superhurtige Gran Turismo®-spiller har i løbet af de sidste 7 dage på GT Academy Race Camp på Silverstone bevist, at han er lige så hurtig i rigtige Nissan Nismo sportsvogne. Han skal nu igennem et intensivt kørerudviklingsprogram for at blive klar til en helt sæsons racerløb i 2014 i en Nissan GT-R Nismo GT3 - den fantastiske GT Academy-præmie.

 

Over 765.000 personer fra 16 forskellige europæiske lande deltog i dette års GT Academy-konkurrence i en særlig demoversion af det kommende Gran Turismo®6-spil til PlayStation®3. Til femte udgave af Race Camp samledes 42 spillere på Storbritanniens berømte Silverstone-racerbane for at påbegynde processen med at omskole dem fra virtuelle til rigtige racerkørere.

 

Efter at have gentaget en "benchmark"-test, som blev gennemført på dag 1 på Race Camp på Silverstones National Circuit i en 370Z Nismo, tog deltagerne ud på banen for at øve sig og for at køre kvalifikationsløb i 370Z-racerbiler. De kom for en uge siden uden nogen erfaring med rigtigt racerløb. Og allerede nu havde de syv deltagere alle gennemført en basis-ARDS-racerlicens i løbet af opholdet i Race Camp samt en række udfordringer og coaching-forløb for at gøre dem klar til at give den gas på racerbanen.

 

Efter to heats varMinh Tuan Nguyen(23) fra Italien,Jéremy Bouteloup(21) fra Frankrig,Petr Dolezal(26) fra Tjekkiet slået ud. Så der kun varMiguel Faisca(24) fra Portugal,Romail Delva(21) fra Belgien,Filip Larsson(19) fra Sverie ogAdam Suswill(21) fra UK tilbage til at stille op til det afgørende løb.

 

Det regnede startede lige inden det afgørende løb. Romain kom rigtig godt fra start og førte de første otte omgange. Herefter snurrede hans bil rundt på grund af det våde underlag, hvilket Miguel straks udnyttede til at overtage førepositionen. Den portugisiske kører fastholdt første pladsen frem til mål trods et sent angreb fra Adam Suswillo.

 

Efter en kort drøftelse i GT Academys dommerpanel blev Miguel Faisca udnævnt som vinder. Han vender tilbage til Silverstone til oktober for at påbegynde det intensive træningsprogram sammen med vinderne fra Race Campene i Tyskland, Rusland og USA.

 

"Jeg er utrolig stolt", udtalte en meget gladMiguel. "Da jeg stod op i morges, regnede jeg ikke med at vinde. Jeg troede ikke, jeg var blandt favoritterne. Men jeg havde en rigtig god følelse med bilen og banen. At det regnede var ikke noget problem for mig. Jeg fik ikke den bedste start, men lå nummer to. Og da det endelig lykkedes mig at få førerpositionen, skulle der virkelig kæmpes for at holde den. Jeg er helt vildt glad. Dette er begyndelsen på noget stort. Selvom det bliver rigtig hårdt arbejde, kan jeg slet ikke vente på at komme igang. Jeg er Nissan og PlayStation dybt taknemmelige for denne mulighed. Det er fantastisk at være den første portugisiske vinder."

 

"Dette er det femte GT Academy, og vi har gennemgået en stor udvikling siden starten i 2008", udtalerDarren Coxsom er Nissan's chef for Global Motorsport. "Alle PlayStation spillerne var meget bedre forberedte end tidligere, og konkurrencen var meget hård. Grundtankerne bag GT Academy består dog stadig, selvom det bliver større, udvikler sig og opnår højere troværdighed hvert år. Det var også virkelig dejligt at se, hvordan sidste års vinder Wolfgang Reip gjorde et fantastisk stykke arbejde i år som mentor. Det viser, hvor meget han er vokset med opgaven. Både som kører men også som person. Og vores første vinder nogensindeLucas Ordonezvar faktisk mentor for dette års vinder."

 

"Det er meget berigende for alle, der er involveret i Gran Turismo - heriblandt alle fans - at se GT Academy vokse", tilføjedeNick Caplin, der er kommunikationsansvarlig hos Sony Computer Entertainment i Europa. "Det var fantastisk at se, hvor hurtige deltagerne rent faktisk var i Nissan racerbilerne. Specielt da de kørte rigtige løb til slut. Muligheden for at have GT6 demoer med på Race camp, der indeholdt Silverstone banen har også været en kærkommen hjælp, der har gjort overgangen fra virtuel til reel verden lettere. Vi ønsker Miguel et stort tillykke, og vi glæder os til at følge ham, når han begynder sin racerkarriere hos Nissan."

 

To danskere med på Race camp

Der var også to danskere med på race camp.Jesper Pedersen, der er 19 år og fra Randers, samtSøren Hansen, der er en 29-årig uddannet elektriker og kølemontør fra Vendsyssel. Begge klarede sig rigtig godt og nåede langt på race camp. Jesper gik ud på dag fem og Søren klarede sig til dag6 (ud af 8).

 

Den europæiske GT Academy-mesters fremskridt kan følges på forskellige platforme inklusive: www.facebook.com/GTAcademywww.twitter.com/GTAcademy;  www.youtube.com/gtacademyeurope; www.flickr.com/photos/gtacademyeurope.