NISSAN LEAF ER STARTSKUDET TIL EN NUL-EMISSIONS-ÆRA I DANMARK

Den 100 % eldrevne Nissan LEAF kommer til salg fra midten af november og er prissat til 290.690 kr.

 

KØBENHAVN (den 21, juli 2011) - Den 100 % eldrevne Nissan LEAF kan købes i Danmark fra midten af november og bringer dermed Danmark ét skridt nærmere en fremtid uden CO2-udledninger.

 

Med en pris på 290.690 kr. inklusiv moms kommer Nissan LEAF, som både blev kåret til Årets Bil i Europa og World Car of the Year i 2011, til at koste ca. det samme som en almindelig familiebil i den kompakte hatchback-klasse, og så vil driftsomkostningerne være markant lavere. Prisen inkluderer også batteriet (som er dækket af 5 års/100.000 km garanti), 5 års abonnement på den unikke telematikservice og vejhjælp specielt til elbiler. Driftsomkostningerne i Danmark vurderes at være ca. 27 kr. pr. 100 km.

 

Da Nissan LEAF er en 100 % eldrevet bil, er den undtaget fra registreringsafgift i Danmark - en afgift, der kan være helt op til 130.000 kr. for en bil på størrelse med Nissan LEAF. Bilen er også undtaget fra offentlige parkeringsafgifter og andre afgifter.


"Nissan LEAF er attraktiv på mange områder - den er en nul-emissions-bil med ultralave
driftsomkostninger, men den er også en praktisk familiebil, som er sjov at køre i. Det er en stærk kombination, og Nissan LEAF tiltrækker allerede stor interesse fra potentielle kunder", udtalte Peter Hal, som er Country Manager hos Nissan Nordic Denmark.

 

Interesserede kunder kan med fordel gå ind på Nissans hjemmeside - http://www.nissan.dk/ - hvor de kan finde flere oplysninger om den banebrydende bil.

 

Nissan LEAF har masser af udstyr: fx aircondition, navigationssystem, parkeringskamera, stik til lynopladning og en innovativ smartphone-opkobling, som gør det muligt for brugerne at opvarme eller afkøle bilens kabine via mobiltelefonen, hvilket giver en mere effektiv styring af rækkevidden.

 

Bilen har også følgende udstyr, som er specielt egnet til klimaet i de nordiske lande:

  • Opvarmede forsæder
  • Opvarmede bagsæder
  • Opvarmede sidespejle
  • Opvarmet rat
  • System til opvarmning af batteriet

Leveringen af Nissan LEAF er begyndt i Storbritannien, Holland, Irland og Portugal. Der er også åbnet for bestilling af bilen i Schweiz, Frankrig, Spanien og Belgien, og kunderne i de lande forventes snart at begynde at modtage deres biler. I Norge er det blevet offentliggjort, at salget starter i efteråret. De første leveringer i Danmark forventes at finde sted i starten af 2012.

 

Nissan LEAF har for nylig opnået de maksimale fem stjerner i European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), hvilket betyder, at den er en af de sikreste biler på de europæiske veje.

 

Nissan LEAF er forhjulstrukket og drives af en kompakt elmotor, som er placeret forrest i bilen. Vekselstrømsmotoren yder 80 kW og har et drejningsmoment på 280 Nm, hvilket er tilstrækkeligt til at give bilen en tophastighed på 145 km/h. Elmotoren er udviklet af Nissan og drives af et lamineret litium-ion-batteri med en ydelse på over 90 kW.

 

Bilen har en rækkevidde på 175 km mellem opladningerne i henhold til testresultaterne fra New European Driving Cycle (NEDC), hvilket gør den til et praktisk alternativ for de mange danskere, der kører meget bykørsel. Opladning fra tom til 100 % kan klares på 8 timer ved normal opladning og på ca. 30 min. fra tom til 80 % med en lynoplader.

 

Billed- og videomateriale med Nissan LEAF kan findes på: http://www.newsroom.nissan-europe.com/

 

For yderligere information kontakt venligst:

Peter Hal, Country Manager, Nissan Nordic Danmark, Tlf. +45 39 10 00 25/40 96 99 00,

phal@nissan-europe.com

 

Taina Erkkilä, Communications Director, Nissan Nordic Europe Ltd., +358 10 770 5311, terkkila@nissan-europe.com