EN DRØM KAN BLIVE TIL VIRKELIGHED. SPIL PLAYSTATION OG BLIV RIGTIG RACERKØRER

  • Kvalifikationsrunden til dette års Nissan GT Academy starter online via Gran Turismo®6-demoen og Playstation® den 2. juli 2013.
  • Fra Danmark kan 4 deltagere fra online konkurrencen kvalificere sig til den danske finale på Sturup i August.
  • To tidligere GT Academy-mestre har lige kørt sig til en fjerdeplads i 24 timers-løbet i Le Mans

 

 

 

Dette års GT Academy-konkurrencen starter klokken 10.00 tirsdag den 2. juli via en eksklusiv demo af det nye Gran Turismo®6-spil til PlayStation®3. Konkurrencen, der kan bane vej til en rigtig racerkarriere hos Nissan, er åben frem til mandag den 29. juli klokken 00.59 for GT Academy-deltagere. Selve demoen forbliver dog tilgængelig frem til den 31. august. De to tidligere mestre Lucas Ordoñez og Jann Mardenborough, der begge kørte i sidste weekends 24 timers-løb i Le Mans i en Nissan-drevet LMP2-vogn sikrede sig en imponerende fjerdeplads inden for klassen. De er begge gode eksempler på, hvordan den prisbelønnede virtuel-til-virkelig-konkurrence har udfordret den traditionelle og dyre vej ind i motorsport ved at opdage nye talenter.

                                                                      

GT Academy 2013 forventes at blive det største til dato med flere deltagende lande. Og forventninger om et smugkig på den eksklusive GT6-demo gør det endnu mere attraktivt end nogensinde før for håbefulde racerkørere in spe at deltage. Det innovative samarbejde mellem Nissan og Sony Computer Entertainment har siden starten i 2008 tiltrukket mere end to millioner deltagere og skabt en række succesrige racerkørere, der nu konkurrerer for Nissan på motorsportens højeste niveau.

 

Kazunori Yamauchi, skaberen af Gran Turismo®-serien, giver Gran Turismo-deltagerne spændende udfordringer med fantastisk smukke genskabelser af Nissan-vognene, deriblandt Leaf, 370Z og GT-R. GT6-demoen fører spillerne gennem begynderrunderne i en GT Academy-tematiseret køreskole, før de låser op for det endelige kvalifikationsløb på Silverstone Grand Prix-banen. Det gør GT Academy tilgængeligt for både begyndere og eksperter.

 

De hurtigste racerkørere fra onlinekonkurrencen vil blive inviteret til en dansk finale, som afholdes på Sturup Racerbane i august, hvor de vil blive udfordret i både spillet og i rigtige biler. Herfra går én dansk finalist videre til den berømte Race Camp ved Silverstone, og skal nu dyste imod de andre lande med mulighed for til sidst at kunne slutte sig til gruppen af Nismo-eliteatleter.

 

GT Academy Europe 2013 omfatter Frankrig, Italien, Storbritannien, Spanien, Portugal, Benelux, Danmark, Sverige, Finland, Norge, Polen, Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet. USA, Rusland og Tyskland vil igen have deres egne GT Academy-konkurrencer.

 

"Dette er den mest spændende opstartsmåde til dato for GT Academy," forklarede Usama Al-Qassab, Vice President Product Marketing hos Sony Computer Entertainment Europe. "GT Academy deltagerne får mulighed for at få et indblik i nogle af de spillelementer i Gran Turismo 6, som det øvrige publikum først ser senere i år. Alle kan deltage i spillet. Det er det, GT Academy handler om - en intensiv skole, der opdriver ægte racertalent via PlayStation og Gran Turismo, og som er åben for alle".

 

Nissans Director of Global Motorsport, Darren Cox, er også entusiastisk over at få folk til at deltage i konkurrencen: "I weekenden deltog to tidligere vindere af GT Academy i den Nismo-drevne Greaves Motorsport Zytek-Nissan LMP2-vogn i verdens vel nok største racerløb - 24 timers-løbet i Le Mans. Deres imponerende fjerdeplads viser GT Academy-programmets og dets Driver Development-programs verdensklasse og fænomenale succes. Der er ingen tydeligere demonstration af, hvorfor det er det hele værd at deltage i GT Academy. For du kunne være den næste. Selv hvis du ikke kommer så langt, er der ingen skade i at drømme og køre i nogle skønne Nissan-biler i GT6-demoen."

 

Kvalificerede deltagere fra de forskellige lande, turneringen kører i, skal have en Sony Entertainment Network-konto og adgang til et PlayStation®3-system med forbindelse til internettet. De kan downloade GT6-demoen uden ekstra omkostninger fra PlayStation®Store. Og det er ikke nødvendigt at eje Gran Turismo-spillet.

 

I Danmark blev første del af GT Academy sat i gang i midten af juni, hvor Nissan stillede op med spillekonsol ved velgørenhedsarrangementen Sportscar Event på Sjællands Ringen. Her fik interesserede muligehed for at køre ture i sportsvogne for penge, der blev indsamlet til fordel for kræftramte børn. Fra denne del af konkurrence udtrækkes to vindere, der ligeledes kommer med til den danske finale på Sturup Racerbane i slutningen af august. Disse vindere offentliggøres i starten af august.

 

Yderligere oplysninger om, hvordan der deltages i GT Academy 2013 kan ses på:www.facebook.com/GTAcademyhttp://eu.gran-turismo.com/ and www.twitter.com/GTAcademy