MULIGHED FOR AT BLIVE PROFESSIONEL RACERKØRER MED NISSAN GT ACADEMY

Nu får en racerglad dansker muligheden for at blive professionel racerkører i forbindelse med Nissans populære GT Academy program.

 

Nissan og Sony Computer offentliggjorde i sidste måned, at Nissan GT Academy konkurrencen fortsætter med 5. sæson. Siden starten i 2008 har den meget roste virtuel-til-virkelighed-konkurrence tiltrukket over 2 millioner deltagere, der har kæmpet i Gran Turismo om muligheden for at blive en rigtig racerkører for Nissan.

 

I år er Danmark også omfattet i den verdensomspændende konkurrence. Og som en del af GT Academy skal de hurtigste PlayStation-spillere fra hvert land konkurrere med vindere fra en række events i de enkelte lande. I Danmark finder denne event sted søndag den 16. juni på FDM Sjællandsringen uden for Roskilde i forbindelse med Sportscar Event, der støtter kræftramte børn.

 

"Vi er utroligt glade for, at GT Academy konkurrencen nu sættes igang for femte gang. Og specielt fordi de nordiske lande også får mulighed for at deltage denne gang. GT Academy konkurrencen er en fantastisk og unik mulighed for motorsportsinteresserede til at få opfyldt en - normalt næsten umulig - drøm. Det er noget, vi hos Nissan er meget stolte af, at være med til. At vi i Danmark sætter konkurrencen igang ved Sportscar Event, der handler om interesse for sportsbiler og samtidig støtter et godt formål, falder rigtig godt i tråd med de tanker og idéer, der ligger til grund for GT Academy", udtalerTaina Erkkilä, der er kommunikations direktør for Nissan Nordic Europe.

 

Nissan GT Academy skydes igang i Danmark ved Sportscar Event, der støtter kræftramte børn.

 

Søndag den 16. juni stiller Nissan op med playstation spillekonsol, hvor der er sæder, rat og pedaler som i en rigtig bil. Interesserede kan konkurrere på en demoversion af det helt nye Grand Turismo (R)6 PlayStation(3)-spil. Deltagerne er altså også de første, der får lov at prøve denne helt ny version af det populære spil.

 

To finalister med de bedste tider går herefter videre til en finale, der finder sted på Sturup racerbane i Sydsverige den 22. og 23. august. De to danske finalister fra eventen deltager sammen med yderligere fire dygtige danske on-line spillere. Altså i alt 6 danske finalister kommer med til Sturup i Sverige.

 

På Sturup vil den bedste dansker (sammen med tre øvrige vindere fra Norden) komme videre til en 5 dages race camp på på den legendariske racerbane Silverstone i England i starten af september.

 

Her gennemgår vinderne af hver enkelt GT Academy konkurrence et intenst og grundigt kørerudviklingsprogram, som er blandt de bedste i verden, med henblik på at kvalificere sig til konkurrencens ultimative præmie: En hel sæson som racerkører i en Nissan GT-R GT3 nismo i et mesterskab med højt niveau.

 

Et muligt første skridt på vejen mod drømmen som racerkører, kan altså tages ved at møde op ved Sportscar Event søndag den 16. juni på FDM Sjællandsringen mellem kl. 9 og 16. Her er der så også mulighed for at få en tur i en rigtig sportsvogn og samtidig støtte et godt formål.

Yderligere detaljer om tilmelding til GT Academy 2013 kan findes på forskellige internetsider. Blandt andet:www.facebook.com/GTAcademy,http://www.gran-turismo.com/

 

En tur til glæde for kræftramte børn

Sportscar Event er en gruppe af private sportsvognsejere, der typisk et par gange om året inviterer sportsvognsinteresserede til at få en flyvende tur i deres biler. Til forskel fra andre arrangementer af denne type køres Sportscar Event på rigtige racerbaner - netop det skaber en helt ekstra dimension. Atter i år stilles op på FDM Sjællandsringen.

 

Turene koster fra 300 kr. og op til 1.600 kr. for oplevelsen i de mest berømte sportsvogne. Overskuddet fra dagene doneres herefter til Børnecancerfondens arbejde. Over årene er det blevet til mange millioner; I rekordåret blev der sendt en check på to mio. kr. af sted til fonden. I år nærmer Sportscar Event sig en samlet donation på 10 mio.kr.

 

Sportscar Event - fakta

  • Sportscar Event: Velgørenhedsarrangement, overskud doneres til bl.a. Børnecancerfonden
  • 16. juni: FDM Sjællandsringen, kl. 9-16
  • Ture koster fra 200 kr. og op til 1.600 kr. - dog 2.500 kr. for en tur i den 1.088 hk's sportsvogn
  • Adgangsbillet: 50 kr., børn under 12 år gratis adgang
  • Mere info:http://www.sportscarevent.dk/

Nissan GT Academy - fakta

GT Academy er et samarbejde mellem PlayStation® og Nissan, hvor den virtueller verden i Gran Turismo® spil bruges til at finde talenter til den virkelige verdens motorsport.

 

I 2011 deltog mere en 90.000 gamere fra hele Europa i en online-tidskørsel i GT5TM, og de hurtigste 20 i hver deltagerkategori deltog i de nationale finaler i maj. To vindere fra hhv. Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Portugal, Spanien og Storbritannien gik videre til næste runde - GT Academy Race Camp på Silverstone. Efter en uge med intense konkurrencer i Nissan biler blev Jann Mardenborough (nu 20 år og fra Cardiff, Storbritannien) kåret som vinder af hovedjuryen og tidligere Formel 1-stjerne Eddie Irvine.

 

Mardenborough gennemgik derefter sammen med sin modtstander fra USA-udgaven af GT Academy et intensivt kørerudviklingsprogram i Storbritannien. De blev begge godkendt til en international racerkørerlicens. Og nu får de den ultimative præmie - en køretur i en fuldt racerløsbsudstyret Nissan 370 Z GT4 ved racerløbet Dubai International 24 Hours.

 

GT Academy-mester fra 2008/2009 Lucas Ordoñez (23-årig spansk student da han vandt konkurrencen) er nu professionel racerkører og opnåede en imponerende 2. plads i LMP2-klassen for Signatech Nissan Team i 2011-udgaven af 24-timeres løbet i Le Mans. Den præstation fulgte han op med at vinde den interkontinentale Le Man Cup-serie. Franske Jordan Tresson, der vandt i 2010, da han var 21 år og studerede automobilteknik, vandt 2011 udgaven af Blancpain Endurance-serien for PlayStation Nissan Team.

 

De er begge et glimrende bevis på, at svaret på det spørgsmål, som PlayStation og Nissan stillede "Kan virtuelle racerløb skabe et ægte racerkørertalent?" - var et rungende "JA".