NISSAN OG PLAYSTATION® OFFENTLIGGØR DET MEST OMFATTENDE GT ACADEMY-PROGRAM NOGENSINDE

  • Bliv det næste store "Nismo-motorsportsnavn" der skal køre for Nissan
  • Danskere kan nu også deltagere i denne fantastiske konkurrence
  • Onlinedelen af konkurrencen skal forløbe i en eksklusiv Gran Turismo®6 demoversion

GT Academy vil efter en kort pause nu også dække de nordiske lande. I år får deltagere fra Sverige, Norge, Finland og Danmark nu også mulighed for deltage i denne virtuel-til-virkelighed-konkurrence.

"Vi er rigtig glade for, at være en del af GT Academy og tilbyder denne spændende oplevelse til alle bil entusiaster i de Nordiske lande", sigerTaina Erkkilä, kommunikations direktør, Nissan Nordic Europe.

 

Nissan og Sony Computer Entertainment Europe offentliggør nu, at den innovative GT Academy-konkurrence fortsætter med en 5. sæson. GT Academy 2013 bliver den hidtil største konkurrence med flere deltagerlande end nogensinde før. Onlinespilledelen finder efter planen sted i juli i en demoversion af det meget imødesete Gran Turismo®6-spil eksklusivt til PlayStation®3.

 

Siden starten af 2008 har den meget roste virtuel-til-virkelighed-konkurrence tiltrukket over 2 millioner deltagere. Gamere og motorsportsfans har kæmpet i Gran Turismo om muligheden for at blive en rigtig racerkører for Nissan. Seks tidligere vindere af konkurrencen, som kører i Europa, USA, Tyskland, Rusland, Mellemøsten og Sydafrika, er nu Nismo-kørere, der kører motorløb på højeste plan for Nissan.

 

Nissan's direktør for Global Motorsport,Darren Cox, afslørede planerne for GT Academy 2013 i en tale på den hæderkronede Silverstone racerbane i forbindelse med en event, hvor den nyeste version af det berømte Gran Turismo-spil også blev præsenteret. Her sagde han følgende: "Hvert år har GT Academy resulteret i spænding og affødt nye interessante vindere. Og det bliver det samme i 2013-udgaven. Udvælgelsesprocessen og førerudviklingsprogrammet er nu så robust, at vi med konkurrencen producerer ægte racerkørere. I bund og grund forbliver GT Academy en meget let tilgængelig vej til professionel motorsport for personer, der ellers ikke ville få chancen. At finde ægte motorsportstalenter i en verden af gamere er et godt eksempel på den fantastisk udvikling i den digitale verden og de innovationer, som Nissan er berømt for. Vi forudser, at flere personer end nogensinde før vil deltage i konkurrencen i år med den imponerende nye GT6-demoversion".

 

Kazunori Yamauchi, Præsident hos Polyphony Digital, forklarede: "GT Academy er en passende platform for Gran Turismo-spillerne til at få et første indtryk af GT6, og vi ønsker at bringe den virtuelle og den virkelige verden tættere sammen end nogensinde før. Vi er stolte af dette partnerskab med Nissan.Og vi ønsker at skabe en meget attraktiv og tilgængelig konkurrence, hvor flere af Nissans biler optræder. Udfordringerne - selv i denne tidlige fase af konkurrencen, er designet til at forbedre folks præstationer i racerløb, selv før de går videre til at køre i rigtige biler. Vi har for første gang også integreret Silverstone racerbanen i Gran Turismo. Det skulle sikre, at deltagerne kommer bedre forberedt end nogensinde før til konkurrencedelen på Race Camp".

 

Med onlinekvalifikationsrunderne, der omfatter et første indblik i GT6, og hvor Nismo-kørerne giver den gas på racerbanerne - blandt andreLucas Ordoñez(vinder i 2008) ogJann Mardenborough(vinder i 2011), der skal i aktion ved 24-timers-løbet i Le Mans 2013 - forventes de første niveauer i dette års konkurrence for motorsportstalenter at nå helt nye højder.

 

Som en del af GT Academy skal de hurtigste PlayStation-spillere fra hvert land konkurrere med vinderne fra en række liveevents i de nationale finaler. Derefter skifter konkurrencen fra action i den virtuelle verden til ægte Nissan sportsvogne, når vinderne af de nationale konkurrencer inviteres til at deltage i den intense, internationale finale på Silverstone racerbanen, som nu er den faste base for GT Academy Race Camp.

 

Vinderne af hver enkelt GT Academy-konkurrence gennemgår derefter et intenst og grundigt kørerudviklingsprogram, som er blandt de bedste i verden, med henblik på at kvalificere sig til konkurrencens ultimative præmie - en hel sæson som racerkører i en Nissan GT-R GT3 Nismo i et mesterskab med højt niveau.

 

Detaljer vedr. tilmelding til GT Academy 2013 kan findes på forskellige platforme, blandt andet på:www.facebook.com/GTAcademy,http://eu.gran-turismo.com/andwww.twitter.com/GTAcademy.

 

 

 

OM NISSANS GT ACADEMY

GT Academy er et samarbejde mellem PlayStation® og Nissan, hvor den virtueller verden i Gran Turismo® spil bruges til at finde talenter til den virkelige verdens motorsport.

I 2011 deltog mere en 90.000 gamere fra hele Europa i en online-tidskørsel i GT5TM, og de hurtigste 20 i hver deltagerkategori deltog i de nationale finaler i maj. To vindere fra hhv. Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Portugal, Spanien og Storbritannien gik videre til næste runde - GT Academy Race Camp på Silverstone. Efter en uge med intense konkurrencer i Nissan biler blev Jann Mardenborough (nu 20 år og fra Cardiff, Storbritannien) kåret som vinder af hovedjuryen og tidligere Formel 1-stjerne Eddie Irvin.

Mardenborough gennemgik derefter sammen med sin modtstander fra USA-udgaven af GT Academy et intensivt kørerudviklingsprogram i Storbritannien. De blev begge godkendt til en international racerkørerlicens. Og nu får de den ultimative præmie - en køretur i en fuldt racerløsbsudstyret Nissan 370 Z GT4 ved racerløbet Dubai International 24 Hours.

GT Academy-mester fra 2008/2009 Lucas Ordoñez (23-årig spansk student da han vandt konkurrencen) er nu professionel racerkører og opnåede en imponerende 2. plads i LMP2-klassen for Signatech Nissan Team i 2011-udgaven af 24-timeres løbet i Le Mans. Den præstation fulgte han op med at vinde den interkontinentale Le Man Cup-serie. Franske Jordan Tresson, der vandt i 2010, da han var 21 år og studerede automobilteknik, vandt 2011 udgaven af Blancpain Endurance-serien for PlayStation Nissan Team.

De er begge et glimrende bevis på, at svaret på det spørgsmål, som PlayStation og Nissan stillede "Kan virtuelle racerløb skabe et ægte racerkørertalent?" - var et rungende "JA".