NISSAN LEAF STORMER FREM I SALGSSTATISTIKKEN I NORGE OG UDMANØVRERER KONKURRENTER MED FORBRÆNDINGSMOTOR

Nissan LEAF har igen skrevet historie ved at indtage 2. pladsen i bilsalgsstatistikken i Norge, hvor den ligger foran langt mere kendte bilmodeller med forbrændingsmotor. Denne måneds succes er dog ikke enkeltstående. Nissan LEAF indtager nemlig en samlet 5. pladsen i salgsstatistikken for 2013 indtil nu og en samlet 13. plads i 2012. Siden salget startede for 18 måneder siden, er der blevet solgt mere end 4.500 eksemplarer af den 100 % eldrevne model i Norge. Det gør den til den mest solgte Nissan model i landet.

Paul Willcox,som er Senior Vice President of Sales and Marketing hos Nissan, forventer endnu større succes med den nye model, og han udtaler følgende:"I april har vores aktuelle model solgt bedre end store modelnavne fra andre producenter. Og det er på trods af, at konkurrenterne tilbyder mange karrosserityper, motortyper og udstyrsniveauer. Hvor den nuværende Nissan LEAF kun i én karrosseritype, med én drivlinje og i ét udstyrsniveau.

Og han fortsætter:"I marts startede vi produktionen af vores nye Nissan LEAF i Storbritannien, og den nye model omfatter over 100 ændringer og fås nu i tre udstyrsniveauer. Når den nye, europæisk producerede model kommer ud i forhandlernes udstillinger i løbet af maj, forventer vi, at de kommende måneder vil afspejle det momentum, som salget af 100 % eldrevne biler har lige nu. I Norge er Nissan LEAF nu et almindeligt valg af bil for familier og firmakunder, fordi den opfylder det daglige kørselsbehov, men ikke udleder emissioner".

Norge har i mange år opmuntret til køb af elbiler ved hjælp af beskatningsmæssige fordele og fordele i forbindelse med brugen af bilerne. Den progressive politik vedrørende elbiler belønnes nu med en stor tilvækst i antallet af nul-emissions-biler.

Nationale og lokale myndigheder i Norge har nedsat momsen til 0 %, oprettet parkeringspladser udelukkende til elbiler og tilladt elbiler at køre i busbanerne. Alt sammen for at opmuntre nordmændene til at skifte til nul-emissions-biler. For at imødekomme den enorme tilvækst i antallet af elbiler har byrådet i Oslo for nylig besluttet at øge antallet af installationer af ladestationer fra 100 pr. år til 200 pr. år i de næste fire år.

Formanden for Norsk Elbilsforening,Snorre Sletvold,forklarer succesen med følgende kommentar:"Det er tydeligt, at Norge er førende i verden, hvad angår salg af elbiler pr. indbygger. Det er vi meget stolte af. Vi viser tydeligt andre lande i Europa og resten af verden, at hvis man sørger for, at infrastrukturen er på plads og iværksætter gennemtænkte incitamenter, så køber folk nul-emissions-biler, og bruger dem i hverdagen".

Han fortsætter:"Det kan godt være, at vi har store oliereserver, men vores regering anser incitamenter til køb af elbiler for at være en investering i at reducere forureningen og forbedre luftkvaliteten og folks helbred. Og jeg håber, at andre lande vil lære af os".

Salgssuccesen med Nissan LEAF i Norge er der allerede, før den nye europæisk producerede udgave af bilen kommer på markedet med over 100 forbedringer i forhold til den nuværende model. Forbedringerne omfatter en øget rækkevidde på op til 199 km, 50 % hurtigere opladning, 40 l ekstra plads i bagagerummet og en 70 % mere effektiv kabinevarmer, som øger rækkevidden markant under vinterlige forhold. Desuden er undervognen blevet optimeret til europæiske veje. Og i tråd med kundernes tilbagemeldinger, kan man nu få et nyt mørkt interiør. Den nye Nissan LEAF vil komme i tre udstyrsversioner med Visia som indstigningsmodel til en lavere pris end nu og Tekna, som er spækket med teknologi og udstyret med læderindtræk, som topversionen.

Den nye Nissan LEAF produceres i Storbritannien, og kommer til salg i Europa fra juni 2013.

Salget i april - 01./04./2013-30./04./2013

1.Volkswagen Golf

903

6,5

2.Nissan Leaf

455

3,3

3.Toyota Auris

431

3,1

4.Toyota RAV4

410

2,9

5.Mitsubishi Outlander

387

2,8

6.Volvo V40

369

2,6

7.Ford Focus

325

2,3

8.Volkswagen Passat

324

2,3

9.Volkswagen Tiguan

316

2,3

10.Toyota Yaris

297

2,1