EN MILLION i QASH

  • Nissan Qashqai, som produceres i Storbritannien, er med i millionærklubben
  • Den originale crossover-bil passerer en milepæl i produktionen på rekordtid

Medarbejderne på Nissan fabrikken i Sunderland fejrede produktionen af Nissan Qashqai nummer 1 million den 28. juni, hvilket understreger Qashqais position som en af de mest succesfulde biler, der nogensinde er produceret i Storbritannien. Jubilæumsbilen kørte af samlebåndet nøjagtigt 4 år, 6 måneder og 23 dage efter, at produktionen begyndte den 5. december 2006. Ingen anden bil produceret i Storbritannien har opnået 1 million eksemplarer på så kort tid.

Produktionsmilepælen kommer kun 2 uger efter, at President og CEO hos Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, på et møde med premierminister David Cameron annoncerede, at næste udgave af Qashqai også vil blive designet, konstrueret og fremstillet i Storbritannien. Det betyder, at Nissans totale investeringer vedrørende Qashqai i Storbritannien overstiger 422 millioner pund.

Produktionen af Qashqai på "Line 1" på Nissan fabrikken i Sunderland har været et af Nissans mest succesrige produkter til dato. I juni 2008 blev der indført treholdsskift på "Line 1" for at kunne efterkomme efterspørgslen på Qashqai, hvilket betød, at der blev arbejdet i døgndrift på fabrikken. Det blev stoppet igen i januar 2009 på grund af den globale finanskrise og genoptaget i maj 2010. Siden da har der været arbejdet døgnet rundt for at klare efterspørgslen.

I gennemsnit produceres der 1.200 eksemplarer af Qashqai pr. dag på fabrikken - eller én Qashqai pr. minut, når produktionslinjen kører. Over 80 procent af produktionen af Qashqai eksporteres til 97 lande over hele verden fra havnen Port of Tyne.

Qashqai har etableret sig godt og grundigt som en af de bedst sælgende biler, og modellen var den fjerde mest solgte model i C-segmentet i Europa i regnskabsåret 2010. Bilens mange hædersbevisninger omfatter en topplacering fjerde år i træk i den tyske bilorganisation, ADAC's, havaristatistik - en af Europas mest krævende kvalitetsundersøgelser.

To andre modeller har tidligere opnået at blive produceret i mere end 1 million eksemplarer på Nissan-fabrikken i Sunderland - Nissan Micra (2,3 millioner eksemplarer produceret fra 1992-2010) og Nissan Primera (1,4 millioner eksemplarer produceret fra 1990-2007).

Årlig samlet produktion af Qashqai hos Nissan i Storbritannien

2006 3.799

2007 179.598

2008 224.989

2009 198.841

2010 271.188

2011 122.865 (indtil udgangen af maj)

###

 

Om Nissan

Nissan Motor Co., Ltd., er, målt på volumenen, Japans næststørste bilkoncern og har hovedsæde i Yokohama i Japan, hvor de er en del af Renault-Nissan-alliancen. Nissan beskæftiger over 150.000 medarbejdere globalt, og i 2010 leverede koncernen mere end 4 millioner biler til kunderne. Nissan arbejder målrettet på at udvikle spændende og innovative produkter til alle typer af kunder, og koncernen tilbyder et stort udbud af brændstofeffektive biler med lavt emissionsniveau under navnene Nissan og Infiniti. Som pioner inden for nul-emissions-mobilitet skrev Nissan historie med introduktionen af Nissan LEAF - den første prismæssigt overkommelige, masseproducerede, komplet eldrevne bil og vinder af en række internationale priser som blandt andet Årets bil i Europa i 2011.

Hvis du ønsker flere oplysninger om vores produkter, ydelser og arbejde med bæredygtig mobilitet, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside på adressen http://www.nissan-global.com/EN/.