NISSAN PÅ BILUDSTILLINGEN I GENEVE 2013

  • Den nye, europæiske Nissan Note får verdenspremiere
  • Ny europæisk produceret LEAF med en lang række tekniske forbedringer
  • 370Z Nismo får officiel verdenspremiere sammen med Juke Nismo
  • Den innovative konceptbil Resonance giver et fingerpeg om Nissans fremtidige crossover-design
  • Europapremiere på Nissan GT-R modelår 2013
  • Ny Juke n-tec udstyrsvariant

Designet til Europa og produceret i Europa: 2013-udgaven af biludstillingen i Geneve markerer starten på endnu et spændende kapitel i Nissans historie. Drevet af passionen for at levere fremtidens teknologi i dag viser Nissan en ny generation af innovative, europæisk designede og producerede modeller, der kommer til at sætte nye standarder i deres segmenter.

Fremtidens crossover-design er blandt andet et område, hvor Nissan vil sætte nye standarder. Efter at have skabt crossover-segmentet med Qashqai, Murano og Juke afslører Nissan en dristig vision for, hvad fremtiden bringer for næste generation af Nissans crossover-modeller. Med inspiration i rumrejser på første klasse er konceptbilen Resonance et billede på nye idéer og avancerede kabineteknologier i en imponerende og dristig indpakning.

Spydspidserne i fremstødet i Europa er to modeller, der på perfekt vis afspejler Nissans ønske om at bringe ny teknologi på markedet. Den nye Note er komplet modificeret og placerer sig skarpt i B-segmentet med en kombination af dynamisk design, lave CO2-emissioner og innovative teknologier, der for første gang ses i segmentet.Blandt de mange features, som Note introducerer i B-segmentet, er Nissans avancerede og intuitive Around View Monitor og et omfattende netværk af sikkerhedssystemer, der i kombination udgør Nissan Safety Shield. Disse systemer er udviklet på baggrund af Nissans vision om mere sikker kørsel i fremtiden.Og de sætter nye standarder for teknologierne på markedet og placerer Nissan som førende, når det gælder relevante teknologier, der er til at betale.

Den nye Note er ikke den eneste europæisk producerede model, der får premiere i Geneve. Den nye LEAF, som nu er helt integreret i Nissans europæiske produktion, har gennemgået mange tekniske og konstruktionsmæssige forbedringer. På baggrund af succesen med den banebrydende originalmodel, der til dato er produceret mere end 50.000 eksemplarer af, har den nye LEAF fået bedre reel rækkevidde, kommer i et større udvalg for kunderne og har i øvrigt fået mange mindre forbedringer, der gør hverdagen nemmere med verdens bedst sælgende elbil.

Premieren på de europæiske producerede Note- og LEAF-modeller bekræfter Nissans stærke og konstant voksende tilstedeværelse i Europa. På trods af den udfordrende økonomiske situation har Nissan bevist, at design, innovation og gode priser er vigtige elementer for at få success. I 2012 producerede NMUK i Sunderland over 500.000 biler (ny rekord), og fabrikkerne i Rusland og Barcelona udvidede også for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Den samlede europæiske produktion har netop passeret en vigtig milepæl - der er nu produceret 10 millioner biler.

I Geneve hylder Nissan også sin motorsportshistorie med officiel europæisk premiere til Nismo-gadebilerne. Ført an af de imponerende modeller Juke Nismo og 370Z Nismo tilfører performance-modellerne en ny dimension til Nissan modelrækken, hvor kunderne får adgang til prismæssigt overkommelige biler med præstationer, design og teknologi i topklasse - født på racerbanerne.

Nissan på biludstillingen i Geneve: overblik

Ny Nissan Note

Med innovativt design, teknologier, der for første gang fås i segmentet, og avancerede motorer kommer den nye Note til at skabe røre i B-segmentet. Note, som er produceret i Europa og tilpasset til de europæiske veje, fører de markante linjer fra den roste konceptbil Invitation ud i forhandlernes showroom. Resultatet er et dristigt udseende, førsteklasses teknologi og praktiske egenskaber i topklasse.

Note sætter også nye standarder for teknologien i B-segmentet med avanceret udstyr som fx Nissans innovative Around View Monitor og Nissan Safety Shield-systemet.

Note får europæisk premiere i forbindelse med biludstillingen i Geneve forud for lanceringen i Europa til efteråret.

Ny LEAF

Den nye, europæisk producerede LEAF, som fører nul-emissions-teknologien til næste niveau, får verdenspremiere i Geneve. Den nye LEAF, som er udviklet og produceret specielt til det europæiske marked, markerer begyndelsen på et nyt og spændende kapitel i Nissans historie. Modellen er helt integreret i Nissans europæiske produktion og produceres på Nissans fabrik i Sunderland. Den har nye teknologier, der giver batterierne større reel rækkevidde, samt en masse andre forbedringer, der gør hverdagen endnu nemmere.

Som en del af integreringen er den nye LEAF-modelrække udvidet betydeligt, så kunderne får et større udvalg af udstyr, farver og priser.

Konceptbilen Resonance

Nissans dristige vision for fremtidens crossover-design bliver til virkelighed med europapremieren på den innovative konceptbil Resonance.

Resonance er skabt af Nissan Design America, og den flytter grænserne for crossover-designet med friske ideer og nye teknologier, der gør det muligt for førerne at udnytte deres bilers potentiale fuldt ud. Resonance har et interiør med inspiration fra rumrejser på første klasse. Og den drives af en lige så avanceret elektrisk hybriddrivlinje, der kombinerer ultraeffektive præstationer med lave emissioner.

Juke Nismo

Nissan Juke Nismo har den kombination af innovativ sjæl og køreglæde, som gør Nismo til et af de mest beundrede navne både inden for motorsport og gaming. Juke Nismo, som er spydspidsen i introduktionen af Nismo-modellerne i Europa, tilfører en økonomisk tilgængelig performance-crossover til markedet og styrker Nissans ry for innovation i dette segment, der konstant udvikler sig.

Den skiller sig ud med et kraftfuldt design og detaljer med inspiration fra racerbanerne. Juke Nismo har en 1,6-liters DIG-T-turbomotor med 200 hk, som kombinerer førsteklasses præstationer og overkommelige driftsomkostninger.

370Z Nismo

I fodsporet på Juke Nismo bekræfter den nye 370Z Nismo Nissans ønske om at tilbyde et bredt udvalg af Nismo-gademodeller til de europæiske kunder.

Den spændende, nye 370Z Nismo, som for første gang vises frem for offentligheden i forbindelse med biludstillingen i Geneve, har en modificeret version af den meget roste 6-cylindrede motor med endnu højere ydelse og drejningsmoment. Undervognen er blevet ændret, så køreoplevelsen optimeres, og et nyt udstødningssystem sikrer, at den hidtil hurtigste 370Z lyder lige så spændende, som den ser ud.

GT-R modelår 2013

Modelår 2013 af GT-R sætter nye standarder for high performance-biler med endnu skarpere præstationer, forbedret stabilitet ved høje hastigheder og endnu bedre respons. Med inspiration og drivkraft fra Nissans succesfulde motorsportsprogrammer har den nyeste GT-R gennemgået mange forbedringer inklusive nye injektorer med præcis brændstofindsprøjtning, en ny turboventil, der giver større fleksibilitet og en ændret opsætning af undervognen.

Som et resultat af disse tekniske forbedringer kan GT-R modelår 2013 accelerere fra 0-100 km/h på 2,7 sek., hvilket er 0,1 sek. hurtigere end modelår 2012.

Juke n-tec

Den roste Juke-modelrække udvides igen med introduktionen af den nye n-tec-udstyrsvariant. Med mere innovativ teknologi og en imponerende designpakke bliver n-tec den nyeste, avancerede version af en model, der bare bliver stærkere og stærkere. De tekniske højdepunkter omfatter et forbedret Nissan Connect-system med Googles Send-To-Car-teknologi og mulighed for at sende ruter til bilen, så man kan planlægge sin tur i forvejen. Det nye system omfatter også komplet adgang til Googles database med interessante steder (POI'er), tydeligere navigationskort og en større 5,8"-skærm.