POPULÆR NISSAN MICRA FEJRER TRE ÅRTIER

  • Nissan Micra har 30 år´s jubilæum
  • Der er til dato produceret mere end seks millioner Micra på verdensplan

Livet begynder ved de 30

Micra kan i år fejre sit 30 år´s jubilæum. Seneste skud på stammen er den populære Micra ELLE kampagnemodel, der blev lanceret i November sidste år.

"Mange kvinder nærmer sig deres 30 år´s fødselsdag med en smule frygt. Micra indtager denne milepæl med stolthed. Faktum er, at Micra er den ideelle partner til kørsel i storbyen. Vel at mærke hvis man har hang god kørekomfort og masser af komfortabelt, brugervenligt ekstraudstyr," siger Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager for Nissan i Europa.

Micra er udstyret med en 1.2 liters benzinmotor med to forskellige ydelser. En med 80hk samt en kompressor udgave med 98hk. Begge med et emissions-niveau der er lavt nok til at kvalificere sig til Nissan's ‘Pure Drive' mærke, som kun bliver givet til de mest miljøvenlige biler i Nissan's sortiment. Samme motor er også tilgængelig med CVT gearkasse. Micra fås fra kr. 104.990.

0-6 millioner på 30 år

Micra kom første gang til Europa i 1983. Siden da er der fremstillet mere end seks millioner eksemplarer på verdensplan.

Over de sidste tre årtier har Micra sat sit tydelige fingeraftryk i minibil-segmentet. Og i 1993 blev den, som den første Japanske bilmodel, kåret som vinder af den yderst eftertragtede European Car of the Year pris.

Den første udgave (kendt internt som K10) blev lanceret i Japan sent i 1982. Den ankom til Europa i starten af 1983. Den blev erstattet i 1992 af Car of the year-vinderen (K11).

Som dens forgænger, holdt K11 i et helt årti, indtil den blev erstattet i 2002 af K12. Den tredje generation Micra. Denne udgave blev produceret i både en tre og fem-dørs udgave og som coupé/convertible med et sammenfoldeligt metal tag, kaldet Micra C+C.

Den nuværende model, fjerde generation, K13 blev introduceret i 2010 som en ægte global bil. Den er bygget i fire forskellige lande: Thailand, Mexico, Kina samt Indien. Og Indien leverer biler til det europæiske marked. Micra sælges idag stadig i 56 lande på verdensplan.