NISSAN STARTER GLOBALE TESTS AF NV200 BASEREDE EL-VAREBILER

  • Nissan forbereder elbiler til markedet for kompakte varebiler, og sigter mod at blive førende inden for nul-emissions-mobilitet
  • Første fase i samarbejde med Japans postvæsen

I juli 2011 starter Nissan Motor Co., Ltd. De første globale testkørsler af en elbil baseret på den kompakte varebil NV200. Første testfase gennemføres med Japan Post Service Co., Ltd. (hovedsæde: Chiyoda-ku, Tokyo, President og CEO: Shinichi Nabekura) i starten af juli i Japan. En testbil stilles til rådighed til afhentning og udbringning af post i byen Yokohama, i Kanagawa præfekturet i Japan, i ca. to måneder med henblik på at vurdere bilens egenskaber under en kundes normale anvendelsesforhold. Senere vil lignende tests blive gennemført både i Japan og i Europa, hvor tilsvarende vurderinger bliver udført i samarbejde med andre virksomheder.

"Den rolle, som nul-emissions-biler kan spille for balancen mellem økonomisk vækst og beskyttelse af miljøet i logistikbranchen, er meget stor", udtalte Nissans Corporate Vice President Hideto Murakami, som er ansvarlig for den globale varebilsdivision. "Vi vil anvende kundernes feedback fra disse tests i vores fremtidige udviklingsarbejde, og jeg forventer, at vores eldrevne varebiler, der er baseret på NV200, vil bidrage til vores kunders forretning og til udviklingen af et bæredygtigt samfund".

Den kompakte varebil, NV200, blev for nylig valgt som næste generation af taxier i New York. NV200 er beregnet til kunder over hele verden, og den kompakte næste-generations varebil er velegnet til både erhvervsbrug, daglig brug eller fritidsbrug. NV200 er blevet solgt i Japan og Europa siden 2009 og i Kina og Singapore siden 2010, og den vil i fremtiden også blive introduceret i USA og Indien. Samlet set sælges NV200 i ca. 40 lande rundt om i verden, og kunderne har rost den for det rummelige interiør, god brændstoføkonomi, fremragende køreegenskaber og et attraktivt design. I slutningen af 2009 blev NV200 kåret til Årets internationale varebil 2010 af udvalgte journalister fra 20 europæiske lande. I marts 2011 blev bilen tildelt Universal Design Award, som er en af de vigtigste priser inden for universelt design, og Universal Design Consumer's Favorite Award, og det er første gang i bilindustriens historie, at samme bil vinder begge priser.

Nissan har som mål at blive førende inden for nul-emissions-mobilitet, og foruden udviklingen af elbiler arbejder Nissan også intensivt for at udbrede brugen af elbiler og fremme bæredygtig mobilitet. Renault-Nissan-alliancen har allerede indgået mere end 90 partnerskaber vedrørende nul-emissions-mobilitet med regeringer, lokale myndigheder og virksomheder rundt om i verden (pr. juni 2011). Nissan arbejder også inden for relaterede områder som fx produktion af litium-ion-batterier, udvikling af infrastruktur med ladestationer, udvikling af internt lynopladningsudstyr og genbrug af batterier.

###

Om Nissan

Nissan Motor Co., Ltd., er, målt på volumenen, Japans næststørste bilkoncern og har hovedsæde i Yokohama i Japan, hvor de er en del af Renault-Nissan-alliancen. Nissan beskæftiger over 150.000 medarbejdere globalt, og i 2010 leverede koncernen mere end 4 millioner biler til kunderne. Nissan arbejder målrettet på at udvikle spændende og innovative produkter til alle typer af kunder, og koncernen tilbyder et stort udbud af brændstofeffektive biler med lavt emissionsniveau under navnene Nissan og Infiniti. Som pioner inden for nul-emissions-mobilitet skrev Nissan historie med introduktionen af Nissan LEAF - den første prismæssigt overkommelige, masseproducerede, komplet eldrevne bil og vinder af en række internationale priser som blandt andet Årets bil i Europa i 2011. Hvis du ønsker flere oplysninger om vores produkter, ydelser og arbejde med bæredygtig mobilitet, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside på adressen http://www.nissan-global.com/EN/.