NISSAN STARTER PRODUKTIONEN AF DEN NYE OG FORBEDREDE ELDREVNE NISSAN LEAF I SUNDERLAND I ENGLAND

 • Produktionen af den 100 % eldrevne LEAF starter nu på Nissans fabrik i Sunderland
 • Forbedret model med over 100 ændringer; bl.a. længere rækkevidde og hurtigere opladning
 • Offentliggørelsen kommer efter en investering på £ 420 millioner i produktionen af batterier og LEAF i Storbritannien
 • Produktionen sikrer mere end 2.000 arbejdspladser i den engelske bilindustri
 • Premierminister, David Cameron deltog ved produktionsstarten. Og den britiske regering takkede for indsatsen og de fortsatte investeringer.
 •  

   

   

  Torsdag i sidste uge fejrede Nissan en stor, ny æra i europæisk bilproduktion, da man officielt startede produktionen af den nye og forbedrede eldrevne Nissan LEAF.

  Verdens mest solgte elbil er nu blevet endnu bedre. Den nye LEAF modelår 2013 indeholder over 100 ændringer, der alle har til formål at gøre Nissans nul-emissions-teknologi tilgængelig for endnu flere europæiske bilister. Ændringerne omfatter bl.a. en længere rækkevidde på 199 km, og at bilen nu kan oplades på den halve tid i forhold til første generation af LEAF.

  Den britiske Premierminister, David Cameron, der deltog ved arrangementet, udtalte: "Nissans rekordår sidste år er en succeshistorie for bilproduktionen i Storbritannien og viser, hvor godt vores bilindustri klarer sig i den globale konkurrence. Jeg byder produktionen af den nye eldrevne LEAF og batterifabrikken i Sunderland varmt velkommen. Denne investering på £ 420 millioner støttes af regeringen. Og den sikrer over 2.000 arbejdspladser i vores bilindustri inklusive over 500 arbejdspladser hos Nissan i Sunderland, hvilket hjælper hårdtarbejdende mennesker i det område med at klare sig.


  Regeringen har dedikeret £ 400 millioner til at gøre Storbritannien førende inden for produktionen af lav-emissions-biler".

  Lanceringen finder sted samtidig med, at Nissan fabrikken i Sunderland kan fejre, at man har produceret over 7 millioner biler, siden fabrikken blev åbnet i 1986. Sidste år producerede fabrikken 510.572 biler og blev således den første bilfabrik i Storbritannien, der har produceret over en halv million biler på ét år.

  Nissans Executive Vice President, Andy Palmer, fejrede den officielle start på elbilsproduktionen sammen med fabrikkens 6.100 medarbejdere. "Dagens offentliggørelse fremmer Nissans utrættelige arbejde med nul-emissions-mobilitet. Nissan LEAF er vores teknisk mest avancerede bil til dato. Sideløbende med den nye model starter produktionen af batterierne i Sunderland".

  Vi havde ikke kunnet nå så vidt uden støtte og en dedikeret indsats fra regeringer rundt om i Europa. Og især den britiske regering, som støtter bilindustrien i opbygningen af en infrastruktur af ladestandere til elbiler. Jeg vil også gerne endnu en gang takke vores mange samarbejdspartnere for deres stærke tro på nul-emissions-mobilitet".

  Med over 55.000 eksemplarer af Nissan LEAF på gaden rundt om i verden i dag og med erfaringerne fra 2 år med ægte nul-emissions-teknologi markerer dagens offentliggørelse starten på et spændende kapitel for Nissan. Nissan LEAF produceres nu tre steder i verden: Sunderland, England; Smyrna, Tennessee i USA og Oppama i Japan.

  Lanceringen af tre nye udstyrsversioner, nyt interiør, tilføjelse af Nissans Around View Monitor-teknologi og nye undervognsopsætninger, der er specielt tilpasset til vejene i Europa, er sket på baggrund af køreoplevelser i LEAF. Den nye pakke giver kunderne i Europa en ny generation af nul-emissions-bil, før de fleste andre producenter overhovedet har introduceret deres første elbil.

  Den nye LEAF produceres på samme produktionslinje som bestselleren Nissan Qashqai, og den er en stor milepæl for Nissans globale førerposition inden for nul-emissions-teknologi. På kun 12 måneder har Nissan øget antallet af forhandlere, der sælger LEAF, fra 200 til 1.400, og antallet af ladestandere i Europa er steget fra 12.000 til over 20.000, hvilket beviser, at elbiler bliver mere og mere attraktive.

  Den flere gange prisbelønnede Nissan LEAF var den 13. bedst sælgende personbil i Norge i 2012 med næsten 2.298 indregistreringer, og i februar 2013 lå Nissan LEAF allerede på 5. pladsen. I alt er der solgt over 3.300 eksemplarer i Norge, siden den batteridrevne elbil kom på markedet i oktober 2011.


  NOTE TIL REDAKTØRERNE

   Om Nissan i Europa Nissan er en af de oversøiske bilproducenter, der har flest aktiviteter i Europa med mere end 14.500 medarbejdere fordelt på lokalt baserede aktiviteter inden for design, forskning & udvikling, produktion, logistik samt salg & marketing. Sidste år blev der på Nissans fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland produceret mere end 695.000 biler inklusive mini-MPV'er, de prisbelønnede crossover-modeller, SUV'er og varebiler. Nissan tilbyder i dag 24 forskellige og innovative produkter til kunderne i Europa og er godt på vej til at blive det førende asiatiske mærke i Europa.

  Om Nissan fabrikken i Sunderland Produktionen på fabrikken i Sunderland startede i 1986. De samlede og annoncerede investeringer siden da udgør over £ 3,5 milliarder, og fabrikken har indtil nu produceret mere end 7 millioner biler. 80 % af produktionen eksporteres til 97 lande rundt om i verden. På nuværende tidspunkt producerer fabrikken Qashqai, Qashqai+2, Juke og Note. Efter lanceringen af LEAF vil produktionen fremover omfatte den nye Nissan Note, næste generation af Nissan Qashqai og en ny kompakt premiummodel under mærket Infiniti.

  Today marks the culmination of four years of preparation at the plant and a previously announced £420m investment by Nissan. Together the Battery Plant and Nissan LEAF production are supporting jobs for more than 2,000 people in the UK car industry, including more than 500 directly at Nissan.