NISSAN OFFENTLIGGØR EN 5 % STIGNING I SALGET I EUROPA

Halvvejs igennem kalenderåret 2012 går Nissan mod udviklingen med vigende efterspørgsel på det europæiske marked ved at offentliggøre en stigning i salget på 5 % i forhold til 2011.
 
Den samlede kundeefterspørgsel i Europa er i perioden januar-juni faldet med ca. 4,5 % eller 428.000 biler i forhold til 2011, hvilket til dels skyldes den økonomiske usikkerhed i den sydlige del af regionen.

Nissan offentliggjorde et salg på mere end 366.000 biler i løbet af årets første seks måneder, hvilket svarer til over 18.000 flere biler end i samme periode i 2011. Denne præstation afspejler sig også i Nissans samlede markedsandel i Europa, som er steget til et gennemsnit på over 3,9 % for de første seks måneder.

En stærk juni-måned har understøttet denne præstation. Nissan solgte 65.626 biler sidste måned, hvilket er en forbedring på 14 % i forhold til juni 2011, og havde en markedsandel på 3,9 % (0,6 % mere end året før).
 
Populær Qashqai og Juke
Nissans crossover-familie er fortsat meget populær. Alene i juni solgte Nissan over 40.000 crossover-modeller - hovedsageligt Qashqai og Juke, der produceres i Sunderland - en stigning på 23 % i forhold til året før.

Og Nissan ser ud til at fortsætte sin dominans på markedet for crossover-biler i de kommende år. Juke NISMO, der havde verdenspremiere i forbindelse med 
sidste måneds 24-timers-udholdenhedsløb i Le Mans, bliver den første i en række biler med NISMO-emblem og tilhørende ekstra styling, stærkere præstationer og mere sportslige køreegenskaber.

Nissans succes med personbiler videreføres også i segmentet for lette varebiler. På trods af et overordnet fald på over 3 % i varebilssalget øgede Nissan sit salg i forhold til året før og forbedrede sin markedsandel til 3,1 % med salget af den spansk producerede NV200 og Navara Pickup.

Nissans Vice President for Sales Operations i Europa, Guillaume Cartier, udtalte følgende: "De vanskeligheder, som det europæiske bilmarked stor over for i 2012, er veldokumenterede. Derfor giver en 5 % stigning i salgstallet efter det første halve år os tiltro til, at vi tilbyder de rigtige produkter, der appellerer til og opfylder de europæiske kunders behov".

"Nissan designer, udvikler og producerer et stigende antal biler i regionen. Salget af biler, der er produceret på vores fabrikker i Storbritannien, Spanien og Rusland,udgør over 80 % af det samlede salg i Europa. Det giver os en stor samhørighed med vores kundebase og giver os mulighed for nøje at tilpasse vores aktiviteter til ændringerne i markedet."

"Der er ingen tvivl om, at andet halvår fortsat vil byde på udfordringer for alle bilproducenter, men jeg er sikker på, at styrken i vores modelrække, som også er en af de bredeste i Europa, vil resultere i endnu et succesfuldt år for Nissan".
 
En markedsandel i de nordiske lande på 3,8 %
Nissan Nordic Europe fortsatte sine stærke præstationer i årets første halvdel. Managing Director hos Nissan Nordic Europe, Jacek Gorski, udtalte: "Vi har arbejdet på et meget udfordrende marked, hvor vi har stået over for store afgiftsændringer i Danmark og Finland og stigende usikkerhed på grund af den økonomiske situation i Europa. Vi har opnået en markedsandel på 3,8 %, og vi har robuste planer for en yderligere stigning i anden halvdel af året".

"Vi er især tilfredse med salget af vores innovative elbil Nissan LEAF. Vi har lanceret den i alle de nordiske lande og i Estland, og vi er ved at være klar til også at starte salget i Letland. LEAF-salget stiger måned for måned og overstiger allerede 200 biler om måneden - og det er godt på vej mod 300. Den er den første elbil i regionen, der sælges i så stort antal", fortsatte Gorski.